Superman s Dunava: U 14 godina spasio 25 života

Renato Grbić dosad je od sigurne smrti spasio 25 ljudi. Svi su si oni pokušali sami oduzeti život skačući s mosta Pančevo. Svjedočio je njihovim tragičnim pričama i pokušavao im ‘uliti’ nadu u budućnost.

Pedesetjednogodišnji Renato Grbić, vlasnik restorana koji se bavi i ribolovom u blizini Beograda, spasio je 25 života ljudi koji su pokušali samoubojstvo skokom s mosta Pančevo.

Prvo spašavanje odigralo se prije 14 godina dok je Grbić lovio ribu. Bio je u društvu svog brata nedaleko mosta Pančevo kad je jedan muškarac pao u Dunav. Izvukli su ga van i Renato ga je pitao: “Zašto se želiš ubiti, pogledaj koliko lijepih stvari ima na ovom svijetu”. Nakon toga uzeo ga je za ruku i s njim dočekao Hitnu pomoć, piše portal Extreme photographer.

S jednom ženom slavi njen drugi rođendan

Slična situacija odigrala se i nedavno. Kada je želio baciti mrežu u rijeku, čuo je vrisak. Pogledao je prema obali i vidio kako netko pada s mosta, piše AP. “Samo sam čekao hoće li ta osoba isplivati, jer pad zna biti koban. Da padnu na trbuh ili leđa bilo bi isto kao da su pali na beton”, opisao je Grbić situaciju u kojoj se jedna djevojka bacila s mosta.

No, osobe koje je Grbić dosad spasio različite su dobi, spola i društvenog podrijetla. S jednom od njih održava i kontakt. Riječ je o ženi koja si je s 18 godina pokušala oduzeti život. “Slavimo njezin drugi rođendan. Udala se, dobila je dijete i pronašla put prema sreći’, ispričao je Grbić koji je za svoja dobra djela u Beogradu dobio i nagradu za hrabrost. A poznat je pod nadimkom Superman s Dunava.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr