Povela đake na predstavu, a ne zna gdje je kazalište

U jednoj od prestižnih sarajevskih srednjih škola, Trećoj gimnaziji, prije nekoliko se tjedana navodno dogodio prilično sramotan događaj, u kojem je glavna protagonistica bila mlada 24-godišnja profesorica bosanskog jezika.

Naime, profesorica je prije nekoliko tjedana u skladu s planom i programom odlučila povesti učenike prvog razreda Treće gimnazije na predstavu ‘Ožalošćena porodica’. Nakon što su se gimnazijalci organizirali, skupili novac i kupili karte, dogovorili su se: “Nađemo se kod Narodnog u 19 sati”. Šok i nevjericu potom izazvalo je pitanje koje je učenicima uputila profesorica: “A, gdje vam je to?!”. Kada su je zatečeni đaci s nevjericom upitali kako ne zna gdje je Narodno pozorište u Sarajevu, ona je lakonski odgovorila: “Pa, ja sam sa svojom rajom uvijek išla u kino!”, prenosi Depo.ba.

Na dan predstave, nakon što su se gimnazijalci sastali u dogovoreno vrijeme ispred Narodnog pozorišta, nekoliko djevojčica je otišlo po profesoricu koja ih je čekala ispred BBI centra i dovele je na odredište.

Portal Depo.ba nije dobio komentar ovog slučaja ni od prozvane profesorice ni od njenih nadređenih, pa nije poznata njihova strana priče o ovom prilično sramotnom slučaju za tako prestižnu školu.

Mlada profesorica je posao u Trećoj gimnaziji dobila nakon što je prethodna profesorica početkom godine otišla u mirovinu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr