Opravdana zabrinutost

‘AKO POBIJEDI, DONALD TRUMP JE OPASNOST ZA CIJELI SVIJET’: Predsjednik EU Parlamenta otkrio svoje crne prognoze

Donald Trump u Bijeloj kući predstavljao bi opasnost za cijeli svijet, mišljenja je predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz.

Schulz smatra kako bi, ukuliko notorni Trump zaista dobije predsjedničke izbore, to prouzročilo ozbiljne probleme za cijeli svijet, a u Europi potaknulo pojedince da kopiraju njegove stavove i postupke, prenosi Reuters.

‘Trump nije samo problem za Europsku uniju, on je problem za cijeli svijet’, rekao je Schulz u intervjuu za Der Spiegel.

Martin Schulz
Martin SchulzFoto: AFP

‘Ukoliko u Bijeloj kući završi čovjek koji se pravi važan time što pokazuje kako nema pojma ni o čemu te time što govori da je specijalističko znanje tek elitistička glupost, onda ćemo dosegnuti prijelomnu točku’, rekao je Schulz, njemački socijal-demokrat lijevog centra.

Takav bi scenarij značio da bi na iznimno odgovornom mjestu sjedio “očigledno neodgovoran čovjek”, smatra predsjednik EU parlamenta te dodao da je vrlo zabrinut da bi Trumpov uspjeh na izborima mogao potaknuti slične pojedince u Europi da krenu u lov na moć i položaj.

‘Upravo zato želim da Hillary Clinton pobijedi’, zaključio je Schulz.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr