NAPADAČ U KRITIČNOM STANJU

NAPAD NA LOUVRE: Osumnjičen je 29-godišnji Egipćanin, francuska policija spriječila teroristički napad

Dvadesetdevetogodišnji Egipćanin “osumnjičen” je za napad u petak na vojnike na ulazu u muzej Louvre, rekao je pariški državni odvjetnik na tiskovnoj konferenciji.

“Identitet počinitelja napada nije službeno utvrđen”, istaknuo je Francois Molins, dodajući ipak da su francuski istražitelji “ušli u trag 29-godišnjem egipatskom državljaninu” čija fotografija u europskoj bazi viza “odgovara fotografiji počinitelja napada”.

PUCNJAVA ISPRED LOUVREA: Muškarac uzvikivao ‘Bog je velik’, napao vojnika mačetom

‘Sigurno smo spriječili teroristički napad’

Osumnjičenik za napad, kojega su sigurnosni izvori u Kairu identificirali kao Abdullaha Redu al-Hamamyja, “ima prebivalište u Ujedinjenim Arapskim Emiratima” i 30. listopada 2016. je podnio zahtjev za turističku vizu za Francusku. Ona mu je izdana za razdoblje od 20. siječnja do 20. veljače, dodaje državni odvjetnik.

“Dana 26. siječnja sletio je u (zračnu luku) Paris-Charles de Gaulle iz Dubaia”, rekao je.

“Ova operacija je sigurno spriječila napad o čijoj terorističkoj naravi nema sumnje”, rekao je Hollande na susretu s čelnicima zemalja članica Europske unije na Malti, pohvalivši hrabrost i brzu reakciju francuskih vojnika.

Noružan mačetom nasrnuo na policajce i vojnike

Francois Molins je rekao i da se ovaj napad dogodio “točno dvije godine” nakon sličnog napada nožem na trojicu vojnika koji su čuvali židovski centar u Nici.

Načelnik pariške policije je rekao da je napadač naoružan mačetom “nasrnuo na policajce i vojnike” u Carroussel du Louvre, trgovačkom centru blizu muzeja, prijeteći i izvikujući “Allahu Akbar”. Vojnik je ispalio pet metaka i pogodio napadača koji je prevezen u bolnicu i “njegovo je stanje kritično”, istaknuo je Molins.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr