Riješite (za)ostatke

Preumorni da se odvučete do dućana? Pregladni da čekate dostavu? Zavirite u hladnjak: i od ostataka u nekoliko minuta možete napraviti kompletan obrok. Kako – savjetuje Lucinda Scala Quinn koja na Hallmarku vodi emisiju Mad Hungry

Guacamole sa salsom
Zgnječite zreli avokado i pomiješajte s gotovom salsom. Povrh svega stavite nešto ljutog umaka, dodajte tortilja čips i – ¡Buen provecho.

Zeleni azijski smotuljci
Ostatke pečene piletine narežite na kockice, stavite na listove salate i smotajte. Zatim napravite umak u koji ćete umakati smotuljke. U kikiriki-maslac štrcnite malo umaka od čili papričica i promiješajte pa po potrebi razrijedite s malo vruće vode.

Puretina kao s roštilja
Komade puretine narežite na tanke rezance pa pomiješajte s malo gotovog umaka za jela s roštilja. Zagrijte u mikrovalnoj pećnici, a za to vrijeme na tosteru ili tavi kratko popržite pecivo od integralnog brašna. Puretinu stavite na pecivo, na nju malo ementalera pa sve nakratko zapecite pod grillom (u pećnici ili, ako ima grill, u mikrovalki) da se sir otopi.

Preporođena pizza
Hladan komad pizze zagrijte u pećnici ili mikrovalki pa na nju stavite listove špinata (prelivenog maslinovim uljem ako želite) i parmezan narezan na supertanke listiće.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr