PT Cruiser ? zakazao na ‘crash testu’

Velik, starinski, omiljen, a zapravo blefer ? tako bi se opisao novi PT Cruiser koji je odnedavno i bezobrazno poskupio.

Ekstrovertirana retro jurilica ? DaimlerChryslerov PT Cruiser koji je nedavno osvanula na automobilskom tržištu podvrgnuta je u utorak ‘crash testu’ i to na zahtjev američke Vlade i NHTSA ? National Highway Traffic Safety Administration.

Od mogućih pet zvjezdica PT Cruiser je dobio samo dvije, što i nije toliko loše budući da je šef odjela za sigurnost DaimlerChryslera Matthew Reynolds ručunao s ocjenom tri.

No da ne pomislite da uprava DaimlerChrylera tako olako prihvaća kritike svjedoči i Reynoldsova izjava koji kaže da testovi u kojima u autu sjede dvije lutke i koji brzinom od 56 kilometara na sat udara frontalno u zid zapravo ne odgovaraju stvarnosti.

U frontalnom udaru PT Cruiser je dobio dvije zvjezdice što znači da je vjerojatnost od ozljeda vozača i suvozača usprkos korištenja pojasa kreće između 36 i 45 posto. U bočnim udarima vozilo je prošlo znatno bolje zadobivši čistu peticu i to s 20 postotnim rizikom od ozljeđivanja suvozača.

Usprkos lošim ocjenama PT Cruiser se ne da i za sljedeću godinu planira proizvesti 100.000 starinskih blefera.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr