Poljski huligani napali prvi dan: ‘Mislili smo da su mrtvi’

Iako su se organizatori dobro pripremali na moguće nerede tijekom Europskog prvenstva, čak su dresirali pse da grizu za testise, već prvoga dana turnira nisu uspjeli spriječiti tučnjavu. Pedesetak maskiranih huligana s obilježjima lokalnog kluba LSK Lodz napalo je grupu ruskih i engleskih navijača dok su sjedili u pubu.

“Kada su krenuli prema nama, pobjegli smo unutra. Nekoliko ljudi ostalo je vani i oni su najgore prošli”, rekao je jedan od sudionika.

Policija je pristigla tek nakon desetak minuta, a u napadu je ozlijeđeno dvoje ljudi.

“Neke mlađe momke su oborili na pod i počeli ih cipelariti. Bilo je strašno, nepomično su ležali na podu, mislio sam da su mrtvi. Izvadio sam mobitel i nazvao policiju. Nakon nekoliko minuta počeli su se pridizati, a ja sam osjetio olakšanje”, rekao je jedan Poljak koji se zatekao na licu mjesta.

Jednako brutalan uvod u prvenstvo imali su ruski huligani, koji su ispred stadiona Miejski u Wroclawu pretukli jednog zaštitara, a potom i njegove kolege koji su mu pristigli u pomoć.

Prije nešto manje od mjesec dana prijavljen je nestanak jednog španjolskog navijača u ukrajinskom gradu Makejevki, nedaleko od Donjecka…

Nažalost, ovog je vikenda 46-godišnji Španjolac pronađen, ali mrtav. Očevidi su pokazali da je riječ o ubojstvu, a ukrajinska policija je, navodno, već objavila da je privela tri osumnjičenika za ovo zlodjelo.

Spomenuti španjolski navijač je u Ukrajinu došao na poprište Europskog prvenstva, te je vrijeme prije početka Eura želio iskoristiti za turističke trenutke.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr