Provode akciju

POLICIJA STAJE NA KRAJ BEZOBRAZNICIMA: Kaznit će one koji parkiraju na mjesta za invalide

Zagrebačka policija će tijekom Europskog tjedna mobilnosti od 16. do 22. provoditi akciju nadzora parkiranja kojom će kažnjavati vozače automobila parkiranih na mjestima za osobe s invaliditetom.

U sklopu akcije policija će provoditi mjere radi podizanja razine sigurnosti u prometu s ciljem sprječavanja i sankcioniranja nepropisnog parkiranja na obilježena mjesta bez znaka pristupačnosti.

„Policijski službenici će svakodnevno, neposrednim nadzorom na terenu uočavati i sankcionirati utvrđene prekršaje, a sukladno zatečenom stanju na terenu, po potrebi će ostvariti kontakt sa podružnicom Zagrebparking u cilju uklanjanja nepropisno parkiranih vozila“, izvijestila je policija.

O važnosti podizanja svijesti o potrebi nesmetane mobilnosti osoba s invaliditetom govorit će u ponedjeljak na raskrižju Petrinjske i Amruševe predstavnici policije te Hrvatskih udruga paraplegičara i tetraplegičara i Udruge za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom Zamisli.

Mjere se provode radi omogućavanja mobilnosti osobama s invaliditetom kao i ukazivanja na važnost mogućnosti pristupa osobi s invaliditetom parkirališnom prostoru.

Prometni policajci u srijedu će od 8 do 20 sati svoj posao nadzora upravljanja prometom u centru grada obavljati na biciklima.

Izbjegavanjem ulaska vozila prometne policije u centar grada, zagrebčka policija sudjeluje u globalnom poticanju građana i zaposlenika na korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva u gradu, kao i ukazivanje na činjenicu da se vožnjom bicikla smanjuju gužve i onečišćenost zraka u gradovima i poboljšava se opće zdravstveno stanje osobe.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr