Otkazan najveći europski festival gotičke muzike

Loša vijest za crne romantičare te zaljubljenike u morbidnu atmosferu, melankoliju i mistiku ? najveći festival gotičke muzike u Europi, koji u prosjeku posjeti 20.000 posjetitelja, neće se održati u Leipzigu u rujnu ove godine već u proljeće 2001., s naznakom da neće biti mjesta za ekstremistički nastrojene bandove

Oznaka Gothic koja je prvotno označavala engleske horror priče preuzeta je u sedamdesetim godinama od muzičke branše. Označavajući najprije stil kultnih grupa kao što su Bauhaus i The Cure oznaka se kasnije proširila i na sve ostale grupe koje u svojim pjesmama potenciraju duboke i mračne tonove, morbidnu atmosferu i tematiku.

Tradicionalni festival Gothic muzike koji se održava u Njemačkoj, a koji u prosjeku posjeti 20.000 posjetitelja otkazan je ove godine zbog financijskih razloga. Prema riječima Dietricha Amana ? glasnogovornika festivala manifestacija će se održati u proljeće 2001. godine s naznakom da na festivalu neće biti mjesta za krajnje ekstremistički nastrojene bandove.

Od novina koje su najavljene za sljedeću godinu istaknut ćemo velike šatore s ogledalima, kostimima i šminkom u kojoj će se fanovi crne scene moći pretvoriti u blijede spodobe jako iscrtanih očiju i usana te obući u uske crne korzete, rakošne haljine ili usku lakiranu kožu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr