REKORDER S MORA

PRODORNI POPUT BURE PO KOJOJ SU POZNATI: Ovaj hrvatski grad povukao je najviše novca iz EU fondova unatrag 4 godine

“Dolazili su ovdje kod nas kolege iz Županija, gradova koje je zanimalo naše iskustvo – i svima sam im ja mogao odgovoriti isto – tajna je u ljudima”, otkriva Darko Nekić, gradonačelnik Senja – grada koji je rekorder u prikupljenom novcu iz europskih fondova unatrag četiri godine.

Grad Senj u posljednje je četiri godine povukao najviše novca iz europskih fondova. Riječ je o 2563 kune po stanovniku, objavio je Institut za javne financije. Dnevnik.hr piše kako je povučenih 35 milijuna kuna utrošeno u osam projekata među kojima su i oni iz vodoopskrbe, kanalizacije i obrazovanja te sportski centar s terenima, dječjim igralištem i boćalištem.

“Morate imati viziju, a naša vizija je razvoj grada Senja. Morate voljeti svoj posao i biti odgovorni i kvalitetno to odraditi” riječi su kojima ravnateljica ustanove za razvoj grada Senja Dorotea Prpić komentira dobre rezultate.

Bura kao simbol, ali i novi projekt!

Zbog svoje povijesti, Uskoka i kule Nehaj te netaknute prirode i blizine Velebita Senj je sve zanimljiviji turistima. Senjani uz to sve žele uklopiti i ono po čemu su itekako poznati, a to je njihova bura. I ona je u jednom od idućih projekata za koje će zatražiti novac od Europske unije.

Orkanska bura u Senju
Orkanska bura u SenjuFoto: Robert Anic/PIXSELL

“Dolazili su ovdje kod nas kolege iz Županija, gradova koje je zanimalo naše iskustvo – i svima sam im ja mogao odgovoriti isto – tajna je u ljudima”, objasnio je gradonačelnik Darko Nekić. Korištenje novca iz europskih fondova jedini je način napretka za male sredine, poput Senja koji ima proračun od četrdeset milijuna kuna.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr