Nakon dugih 10 godina

PODRAVKA DIJELI NOVAC: Sutra kreće isplata gotovo 50 milijuna kuna dividendi

Podravka sutra započinje s isplatom dividende u iznosu od sedam kuna bruto po dionici. Od ukupne neto dobiti ostvarene u 2015. godini bit će isplaćeno gotovo 50 milijuna kuna.

Nakon dugih 10 godina, isplata dividende rezultat je uspješnog poslovanja, povećanja interne efikasnosti poslovanja, stabiliziranja financijske pozicije kao i odličnih rezultata ostvarenih s ciljem daljnje internacionalizacija poslovanja, priopćila je Podravka.

‘Sa zadovoljstvom želim istaknuti kako nakon dugih 10 godina započinjemo s isplatom dividende. Unazad nekoliko godina provodili smo snažno restrukturiranje, dokapitalizirali smo kompaniju sa značajnim svježim kapitalom, započeli drugu fazu internacionalizacije i pokrenuli poslovanje na nekim novim tržištima te realizirali najveću akviziciju u Podravkinoj povijesti. Ostvarujući pozitivne pomake na svim razinama poslovanja i financijskih pokazatelja, danas Grupa Podravka izgleda neusporedivo bolje u odnosu na period kada smo preuzimali vođenje ove kompanije, a za to su zaslužni i svi naši dioničari koji su nam davali svoju podršku kroz proteklo razdoblje. Isplatom dividende kompanija pokazuje da je njihovo povjerenje bilo u potpunosti opravdano’, izjavio je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr