‘Nemam ja živaca za medijski dječji vrtić’

Potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića iznervirala su pitanja koja su mu postavljena na tribini Pitajte Vladu, koja je održana u okviru 6. nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu. Na meti mu se našao voditelj tribine.

Idući tjedan Vlada će u Sabor uputiti prijedlog zakon o financijskom poslovanju kojim će se rok plaćanja ograničiti na 60 dana, a od početka iduće godine rok za plaćanje PDV-a trebao bi biti povećan sa 30 na 45 dana, najavio je ministar Slavko Linić na 16. nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu u okviru kojeg je održana i tribina Pitajte Vladu.

Puno pitanja
Na pitanje poduzetnika zbog čega još nije donesen novi zakon o poticanju investicija, potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić kazao je kako se kasni zbog nekoordiniranosti resornih ministarstava i da će u roku od mjesec dana prijedlog zakona biti u Saboru.

Čačića je iznerviralo pitanje voditelja tribine, koji je inzistirao da kaže kada će krenuti prve velike investicije.

“Male investicije će krenuti vrlo brzo, a velike krajem godine. Svi poduzetnici znaju da za investicije treba vremena, a za medijski dječji vrtić, ja nemam živaca’, kazao je iznervirani Čačić.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr