Nude posao i iznadprosječne plaće

Sezonski poslovi slamka su spasa za brojne nezaposlene hrvatske građane kojima su u srijedu poslodavci u Zagrebu otvorili svoja vrata. Neki od njih nude iznadprosječne plaće, a neki i posao u inozemstvu. Do informacija možete doći u iduća četiri dana.

U naredna četiri dana nezaposleni u http://danas.net.hr/specijal/zagreb posao mogu potražiti na Zagrebačkom velesajmu. Ondje je, naime, u sklopu Dana turizma i enogastronomije, počeo Sajam sezonskih poslova, na kojem mladi iz Udruge Zagreb4me potiču na aktivno traženje poslova. Trenutna slika Hrvatske je oko 316 tisuća nezaposlenih, ali očekuje se da će se ovog ljeta, upravo zbog sezonskih poslova, ta brojka smanjiti.

Prema riječima Maje Uhode iz Udruge Zagreb4me, nezaposleni ne smiju samo sjediti kod kuće i posao tražiti šaljući mailove, nego trebaju doći na Velesajam te razgovarati s poslodavcima. Trebaju vidjeti što se nudi i sami sebe prezentirati u najboljem svjetlu.

Agencija organizira luksuzne izlete i traži zaposlenike

Maja i sama ima iskustva u sezonskim poslovima. Plaće su, otkriva, iznad hrvatskog prosjeka. Dobru zaradu i ovog ljeta nudi agencija koja organizira luksuzne izlete privatnim jahtama po Istri. Prednost imaju oni koji znaju jezike, uglavnom engleski i ruski. Rusi su na toj ruti gosti broj jedan.

“Vrlo su srdačni i zanimljivi. Oni su jedna kombinacija malo prepotentnih ljudi, traže silno puno pažnje i da im se ugodi, ali su s druge strane široke slavenske duše”, kaže jedna izlagačica.

Sezonsko zapošljavanje sigurno će pomoći ukupnoj gospodarskoj slici Hrvatske, smatra Želimir Kramarić, pomoćnik ministra turizma, koji je optimističan kada je u pitanju ovogodišnja turistička sezona.

Zarada od 33 kune po satu

“U prosjeku se na mjesečnoj razini u turizmu zapošljava negdje oko 6 posto ukupno zaposlenih u Hrvatskoj. To je negdje oko 80.000 zaposlenika u turizmu”, naglasio je Kramarić. Osim ljeti, studenti mogu cijele godine zarađivati najmanje 33 kune po satu, novim oblikom oglašavanja na cesti.

“To su oni dečki koji imaju one strelice od dva metra i onda s njima izvode čuda. Sigurno se svi pitaju što se događa kada ih vide, ali uvijek vam izmame osmijeh na lice i uljepšaju vam dan te vas impresioniraju. Najvažnije je da uvijek vidite njihovu reklamu. Mi uvijek trebamo ljude koji nemaju posla i jako puno ih već zapošljavamo”, kaže predstavnik tvrtke Arrow advertise iz Zagreba.

Najatraktivniji poslovi u inozemstvu

Osim studenata, posao mogu naći svi drugi nezaposleni, ali i oni koji traže dodatnu zaradu. Sve to preko portala uhvatiposao.hr, koji se u naredna četiri dana također predstavlja na Velesajmu.
“To mogu biti poslovi babysittinga, instrukcija, sezonskih poslova, promotorski posao za studente i slično”, napomenuo je predstavnik portala. Osim u Hrvatskoj, sezonski poslovi mogu se raditi i vani, i to uglavnom u Kanadi, SAD-u, Njemačkoj, Francuskoj, Nizozemskoj i Španjolskoj.

Najatraktivniji su poslovi čuvanja djece u inozemstvu jer može skupiti dragocjeno iskustvom, upoznati svijet, zaraditi nešto novca i usavršiti jezike.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr