Od sada na blagajnama Konzuma i Tiska možete zatražiti i gotovinu

Nakon maloprodaje, veleprodaje, poljoprivrede, prerade, mobilne telefonije, plaćanja režija, benzinskih crpki… došao je dan da Agrokor proširi svoje usluge i na bankarske, točnije – uslugu podizanja gotovine. Izdavatelji kartica, banke i kartične kuće naknadu za korištenje ove usluge naplaćuju sukladno svojim internim aktima.

Agrokor je uveo inovaciju u novčano poslovanje. Od utorka u Konzumu, Tisku i Tisak Media centrima građani mogu podizati novac na blagajnama. Iz Konzuma je priopćeno da se radi o zajedničkoj usluzi “Podigni novac” Agrokorovih tvrtki te Zagrebačke banke i ovakva isplata novca odvijat će se u više od 700 prodavaonica Konzuma i 900 kioska Tiska i Tisak Media centara.

“Minimalan iznos novca koji se može podići u sklopu ove nove usluge iznosi 50 kuna. Maksimalan iznos koji se može podići na blagajnama malih Konzumovih prodajnih mjesta i kioscima Tiska je 1.000 kuna, a u Tisak media centrima, Konzum maxi i Super Konzum prodavaonicama moguće je podignuti i do 3.000 kuna. Izdavatelji kartica, banke i kartične kuće naknadu za korištenje ove usluge naplaćuju sukladno svojim internim aktima”, priopćili su.

Kao klasičan bankomat

Navode da se radi o usluzi koja je jednaka onoj koju pružaju klasični bankomati i nije uvjetovana kupnjom u Konzumu i Tisku, a prolazi i isti način odobravanja kao transakcije na bankomatu – uz pomoć PIN-a.

“Način korištenja je jednostavan, korisnik na blagajni samo treba zatražiti željeni iznos novca te predočiti svoju debitnu ili kreditnu karticu. Unošenjem PIN-a transakcija se autorizira te se s računa skida traženi iznos koji se korisniku predaje u gotovini. Prilikom korištenja usluge ‘Podigni novac’ zaposlenici Konzuma i Tiska uz novac, korisnicima predaju i potvrdu transakcije sa POS uređaja te dodatan račun iz blagajne”, navode.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr