Sustav OIB-a funkcionira i više nema nedodirljivih

‘Nema više nedodirljivih. Sustav OIB-a je već nekoliko godina u praksi i taj sustav na vrijeme upozorava na nelogičnosti poreznih prijava. Od prvoga siječnja jednostavno se slijede podaci koje nam taj sustav nudi i mora se obraditi svatko tko je u nesrazmjeru prihoda i plaćanja poreznih obveza’, poručio je Linić.

“Uveli smo veću disciplinu u plaćanju poreza, prihodi proračuna iznose više kao što smo planirali. Konzervativni način sastavljanja proračuna pokazuje da je Vlada bila u pravu. Ono što smo predvidjeli se i ostvaruje”, riječi su kojima je za RTL Danas ministar financija Slavko Linić komentirao povećanje prihoda državnog proračuna koji su u prva četiri mjeseca za 5,6 posto viši nego u istom razdoblju prošle godine.

Govoreći o smanjenju broja zaposlenih u ministarstvima kazao je kako u Ministarstvu financija više nema prekovremenih iznad deset sati, ugovora o djelu niti privremenih ugovora. Ustvrdio je kako će na tome inzistirati i kada je riječ o drugim ministarstvima.

Po sustavu OIB-a sve pratimo od 1. siječnja

Komentirao je i veća ovlaštenja porezne uprave koja preko OIB-a uspoređuje prihode građana s imovinom i plaćanjem poreznih obveza.

“Nema više nedodirljivih. Sustav OIB-a je već nekoliko godina u praksi i taj sustav na vrijeme upozorava o nelogičnostima poreznih prijava, no ljudi to nisu provjeravali ni radili. Od prvoga siječnja jednostavno se slijede podaci koje nam taj sustav nudi i mora se obraditi svatko tko je u nesrazmjeru prihoda i plaćanja poreznih obveza”, zaključio je Linić.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr