Ljekarne u susjedstvu postale prava šoping meka za Hrvate

Dok stanovnici BIH muku muče sa, za njihov standard, preskupim lijekovima, ljekarne u susjedstvu prava su šoping meka za Hrvate, koji nerijetko prelazak preko granice koriste za kupovinu brojnih farmaceutskih proizvoda čije su cijene znatno niže nego u domovini.

Kaotično stanje na tržištu lijekova u BiH, koje je, prema službenim podacima, protekle godine težilo nešto više od 270 milijuna eura, za Hrvate u slučaju pojedinih lijekova znači značajne uštede, piše Slobodna Dalmacija.

Preko granice se, mnogima je već poznato, i te kako isplati otići po neke lijekove poznatih proizvođača, no u posljednje su vrijeme među Hrvatima hit postali i oni s oznakom “made in India”.

Jeftiniji nego u Hrvatskoj

Voditeljica iznimno prometne ljekarne u Neumu navodi kako nisu u pitanju samo zamjenski lijekovi iz Indije, nego i iz Turske.

Svaka roba nađe kupca, a u vrijeme krize osobito ona jeftinija.

”Ne znam zašto su isti lijekovi u Hrvatskoj puno skuplji, to je vrlo misteriozno”, komentirala je Verica Mimica, voditeljica neumske ljekarne, navodeći kako za puno lijekova, za razliku od Hrvatske, nije potrebno imati recept.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr