SPOJILI PRAVE LJUDE

KAŠTELANI U AKCIJI: Dvojica mladića osmislila novu ponudu za turiste, posao cvjeta

Dvojica mladića iz Kaštela osmislila su projekt u kojem su spojili ribare i iznajmljivače apartmana, a potom i turiste. Na taj su način u klasičnu ponudu za goste na našoj obali uveli i turistički izlet tijekom kojeg se može loviti riba i naučiti ponešto na tradiciji Dalmacije i načinu života u tom hrvatskom kraju.

Nikola Bejo, student turizma na splitskom Ekonomskom fakultetu, i Antonio Pavlinović, programer s FESB-a, 24-godišnjaci su iz Kaštela koji su osmislili projekt Fishery u kojem povezuju iznajmljivače apartmana i ribare, te gostima nude izlete s ribarima. Tijekom tih izleta, turisti dobiju autohtoni doživljaj plovidbe, ribolova, doznaju neke naše običaje i upoznaju naš način života, piše Slobodna Dalmacija.

Bejo i Pavlinović projekt su osmislili svjesni teškog položaja ribara, ali i činjenice da gosti više ne žele samo more, sunce i pijesak te da se ponuda mora obogatiti.

Dečki kažu da, u poslovnom smislu, Fishery funkcionira kao booking agencija, a financira se iz dijela zarade od prodanih izleta.

“Krenuli smo s kaštelanskim ribarima i vlasnicima apartmana i malih hotela, a širimo se i dalje. Odaziv je iznenađujuće dobar. Radimo preko vlastite obiteljske tvrtke, sa svima sklapamo ugovore, a cilj nam je što manje uložiti, a da opet svi budu zadovoljni”, kažu dodajući kako sad sav napor ulažu u to da svu papirologiju odrade po zakonima.

Kaštel Štafilić
Kaštel ŠtafilićFoto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Tura 5 sati – 30 eura

Ribari s kojima surađuju su registrirani, dobro obučeni, često i mladi ljudi koji znaju engleski jezik. Imaju male brodove do pet metara kojima vode turiste u ribolov i na kupanje. Riba se lovi uglavnom štapovima, na tunju, a ako je gost voljan, može se dignuti rano ujutro i izvaditi mreže s ribarom. Ulovljeno se podijeli pošteno. Tura traje pet sati i košta 30 eura, piše Slobodna Dalmacija.

Dvojca Kaštelana inače još rade i dodatni posao – jedan konobari u hotelu, dok drugi programima u jednoj informatičkoj tvrtki.

 

Slobodna Dalmacija|Danas.hr

Imaš komentar?Još iz rubrike

Povratak na Net.hr