VIDEO: / Film o najvažnijim minutama u životu

Dana 24. i 25. veljače 2014.

18.2.2014.
16:47
VOYO logo

Montažstroj u 25. godini svoga javnog umjetničkog djelovanja prenosi vlastitu dugogodišnju misiju stvaranja društveno angažirane umjetnosti na filmsko platno. Film POTROŠENI nastao je kao umjetnički rezultat jedinstvenog "community art" projekta 55+ kojim je Montažstroj obilježio 2012. godinu – međunarodnu godinu aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti. Cilj projekta 55+ bio je okupljanje osoba starijih od 55 godina kako bi kroz umjetnost progovorili o vlastitoj nezavidnoj poziciji u društvu koje tu populaciju tretira kao teret i višak.

Film POTROŠENI dugo je očekivani završetak projekta 55+ koji na jedinstven način svjedoči o višegodišnjem radu s protagonistima filma starijima od 55 godina. POTROŠENI je film o najvažnijim minutama u životu i o osobama pred koje je postavljen poseban izazov – da između 30 milijuna minuta koje su proživjeli do sada izaberu najvažniju. Oni su brutalno iskreno progovorili o životu i smrti, sreći i boli te svemu ostalom što život čini životom. Jesu li njihovi životi potrošeni s obzirom na to da su najbolje godine života ostale iza njih?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TRAILER from MONTAЖ$TROJ on Vimeo.

Dokumentarni film POTROŠENI zabilježio je proces u kojem su protagonisti filma postali i više od slučajno okupljenih pojedinaca – kao kolektiv suočili su se s desetljećima vlastite šutnje i preuzeli odgovornost za svijet kojeg mladima predaju u ruševinama. Imaju li oni snage i odlučnosti da dokažu da nisu potrošeni te da minute koje su im preostale ulože u izgradnju nekog boljeg i pravednijeg društva?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POTROŠENI će biti prikazan u okviru festivalskog programa "Kontroverzni Dox" koji je posvećen kontroverznim temama i fenomenima suvremenog društva. Jubilarni ZagrebDox održat će se u zagrebačkom kinu "Cineplexx" Centra Kaptol a svi zainteresirani za projekcije dokumentarnog filma POTROŠENI informacije o ulaznicama mogu naći na stranicama ZagrebDox-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo