RUSKI BARITON: / Operna megazvijezda nastupa u Zagrebu

Image
Foto: AFP, ROBERT ATANASOVSKI

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu ugostit će u petak 13.

29.4.2016.
8:47
AFP, ROBERT ATANASOVSKI
VOYO logo

Operni umjetnik kojega kritika i publika naziva kraljem opere, Hvorostovski je poznat po svojem baršunastom lirskom baritonu te po neobičnu izboru repertoara koji se proteže od napolitanske folklorne pjesme do liturgijske glazbe.

"Samouvjeren i odvažan, operni umjetnik iznimne tehničke virtuoznosti i glasa baršunaste mekoće", Hvorostovskij od početka karijere publiku osvaja smislom za fraziranje i prirodnim legatom u glasu, stoji u najavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon debitantskog nastupa u "Pikovoj dami", njegova je karijera počela nezaustavljivo rasti. Uslijedili su nastupi u najvećim opernim kućama, među kojima su Londonska kraljevska opera, Covent Garden, njujorška Metropolitan opera, Pariška opera, Bavarska državna opera, Salzburški festival, milanska Scala, Bečka državna opera i druge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Dalekog istoka do Južne Amerike i Australije, Hvorostovskij redovito nastupa s najrenomiranijim svjetskim orkestrima i ansamblima poput Njujorške filharmonije, Rotterdamske filharmonije pod ravnanjem Zubina Mehte, Claudija Abbada, Lorina Maazela, Jamesa Levinea te Valerija Gergijeva.

Usprkos međunarodnoj karijeri, Hvorostovskij je zadržao intenzivne odnose s domovinom Rusijom: bio je prvi operni pjevač koji je solistički nastupio na moskovskom Crvenom trgu, a u Moskvi održava redovito koncertni ciklus "Dmitrij Hvorostovskij i prijatelji“, u sklopu kojega ugošćuje proslavljene kolege. Bogatu paletu njegovih diskografskih izdanja čine recitali, ali i snimke cijelih opera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njegovu nastupu u Zagrebu orkestrom će ravnati armenski maestro Konstantin Orbeljan, a Hvorostovskij će za svoju hrvatsku publiku izvesti repertoar sastavljen od arija iz opera koje potpisuju Mihail Ivanovič Glinka, Petar Iljič Čajkovski, Sergej Sergejevič Rahmanjinov, Aleksandar Porfirjevič Borodin, Antonin Dvorak, Anton Grigorevič Rubinstein, Giuseppe Verdi i Giacomo Puccini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo