PRESTIŽNA NAGRADA: / Ivona Juka dobila najveće priznanje u umjetnosti za film 'Ti mene nosiš'

Image
Foto: Press
Image
Foto: Press
9.6.2016.
14:37
Press
VOYO logo

Ivona Juka je dobitnica Nagrade Vladimir Nazor na području filma za prošlu godinu.

"Zahvaljujem povjerenstvu na najznačajnijoj i najprestižnijoj nacionalnoj nagradi za dostignuća u kulturi - Vladimir Nazor. Izuzetna mi je čast nagradu primiti od uglednog i stručnog povjerenstva, između ostalih i mog nekadašnjeg profesora Branka Ivande. Nadam se da je ova nagrada i znak promjena koje su nužne u našoj kinematografiji i koje ću rado podržati", rekla je Juka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za svako područje dodijeljene su nagrade za životno djelo umjetnicima koji su svojim stvaralaštvom obilježili vrijeme u kojem su djelovali i čiji je stvaralački put zaokružen, a djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske te godišnje nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja objavljena, izložena, prikazana ili izvedena tijekom 2015. godine.

Ti mene nosiš debitantski je dugometražni film Ivone Juka, snimljen u produkciji produkcijske kuće 4 film i Anite Juka, koji je međunarodnu premijeru ostvario na Karlovy Vary Film Festivalu, predstižnom festivalu A kategorije. Do sada posjetio preko 20 međunarodnih festivala, osvojio 8 prestižnih nagrada, a u kina privukao preko 10.000 gledatelja. Nominiran je za Najbolji europski film od strane Europske filmske akademije, a i našao se u utrci za najprestižniju filmsku nagradu na svijetu – Oscara za Najbolji strani film. U filmu glume Vojislav Brajović, Lana Barić, Nataša Janjić, Helena Beljan, Nataša Dorčić, i drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluku o nagradama donio je Odbor Nagrade Vladimir Nazor pod predsjedanjem akademika Zvonka Kusića na sjednici održanoj 24. svibnja, a svečanost dodjele održat će se 19. lipnja u Hrvatskom državnom arhivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo