FOTO: / Pod zemljom u velikim cipelama – priče koje je vrijedilo ispričati

Kad ste posljednji put kupili maštovitu, duhovitu, a smrtno ozbiljnu knjigu punu iskrenih emocija? Suzana Bosnić, novinarka net.hr-a, u zbirci kratkih priča nudi sve navedeno.

13.6.2013.
10:58
VOYO logo

Kratke priče u knjizi Pod zemljom u velikim cipelama čitatelja osvajaju u svakoj novoj emocijama nabijenoj rečenici. Osvježenje je susresti se s tekstom koji glumi šturost i površnost, a otvara dubinu. Točkom na kraju rečenice autorica zapali iskru dinamita koji vam je prethodno stavila pod noge, tako da na kraju priče, u suzama ili smijehu, nekako izletite iz vlastitih cipela i uđete u njene.

"Ponešto dublji uvid u prozni prvijenac Suzane Bosnić u njezinim će krajnje koncentriranim rečenicama otkriti ponajprije žudnju za prošlim vremenima, upamćenim događajima i izgubljenim ljubavima. Upravo je taj žal za negdašnjim, kroz krhki mehanizam prisjećanja, ono što ovim pričama daje neophodno potrebnu autentičnost, te na taj način autoricu predstavlja kao i više nego dobrodošlo osvježenje na domaćoj literarnoj sceni'', napisao je na poleđini knjige Tomislav Zajec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz tople riječi i iskren pljesak prošla je i promocija ove zbirke na otvorenoj terasi podno zvjezdarnice na zagrebačkom Gornjem gradu u kavani Palainovki.

Osim autorice Suzane Bosnić, knjigu su predstavili urednica knjige Darija Žilić, dobitnica književne nagrade Kiklop 2011. te nagrade Julije Benešić za književnu kritiku 2010., poznati književnik i književni urednik Miroslav Mićanović, ujedno i voditelj radionica kratkih priča u CeKaPe-u, koje je Bosnić pohađala, Tajana Obradović, vlasnica nakladničke kuće Funditus iz Zagreba, koja je knjigu objavila, te moderator Stjepan Kahlina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte trenutke s vesele promocije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo