Otvoren 4. ETNOFILm festival

U četvrtak, 3. svibnja otvoren je 4. ETNOFILm festival. Program drugog dana ETNOFILm Festivala u petak, 4. svibnja, započinje projekcijom filmova iz popratnog programa.

4.5.2012.
9:18
VOYO logo

Festival su službeno otvorili Lidija Nikočević - ravnateljica Etnografskog muzeja Istre, Tamara Nikolić Đerić - voditeljica festivala i suselektorica natjecateljskog programa i Dubravka Svetličić - ravnateljica pučkog otvorenog učilišta.

Otvaranju su nazočili dogradonačelnik Rovinja William Uljanić i generalni konzul Italije u Rijeci Renato Cianfarani, a prikazani su filmovi Divlje sjećanje i Gorko korjenje: kraj mita iz Kalahari pustinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program drugog dana ETNOFILm Festivala započinje projekcijom filmova iz popratnog programa. Filmovi koji će se od 10:00 do 11:30 prikazivati u Multimedijalnom Centru snimljeni su u svrhe muzeja Staro selo Kumrovec.

Od 11:30 do 14:30 slijede projekcije filmova iz konkurencije: Kölnska plemena, Nedjelja u Brazzavillu i Mrtva noć, kojima će prisustvovati i autori Anja Dreschke iz Njemačke te Branko Ištvančić iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 15 h posebni gosti 4. ETNOFILm festivala, svjetski poznati antropolozi Marcus Banks i Jay Ruby, predstavit će rovinjskoj publici svoju nedavno objavljenu knjigu Made To Be Seen – Perspectives On The History Of Visual Anthropology. Marcus Banks, profesor socijalne antropologije na oksfordskom sveučilištu i Jay Ruby, profesor emeritus odsjeka za antropologiju filadelfijskog Sveučilišta Temple, u svojoj knjizi kritički su ispitali povijesni razvoj ovog višeznačnog i rastućeg područja znanosti kroz niz eseja koji se bave umjetnošću, fotografijom, digitalnim oblicima vizualne antropologije, tijelom kao kulturalnim fenomenom, odnosima između eksperimentalnog i etnografskog filma i mnogim drugim temama.

U natjecateljskom dijelu programa koji će se nastaviti od 17:00 i trajati sve do 22:25, bit će prikazani filmovi Njegova kuhinja, Priručnik za promjenu prošlosti, Furmani, Šivano po mjeri i Cholita Libre. Projekcijama će se pridružiti i autori filmova Antje Engelmann iz Njemačke i Rasim Karalić iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na partyju koji započinje u 22:00 u Cinema baru, glazbena atrakcija Tetkine Radosti će rasplesati publiku svojim jedinstvenim trodjelnim kolažom jugo funka, diska i šlagera. Ulaz na sve projekcije, popratni i glazbeni program je slobodan. Sve dodatne informacije vezane uz program, filmove i festival pronađite na etnofilm.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo