OBILJEŽAVANJE 130. GODIŠNJICE RIJEČKOG HNK: / Na svečanost došli poznati glazbenici

Image
Foto: PIXSELL, Goran Kovačić

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca u subotu navečer svečano je obilježilo 130.

3.10.2015.
23:46
PIXSELL, Goran Kovačić
VOYO logo

Carlo Colombara je počeo svoje glazbeno obrazovanje u Bologni, nakon čega su uslijedili nastupi na pozornicama drugih talijanskih gradova, među kojima i u nizu uloga u milanskoj La Scali. Verdijev Requiem je izvodio više od stotinu puta u Rimu, Londonu, Napulju, Modeni, u veronskoj areni, Metropolitanu u New Yorku, Theatre des Champs Elysees u Parizu, u Bilbau, Salzburgu, Madridu i brojnim drugim pozornicama.

Orkestar s više od stotinu članova

Vlatka Oršanić je karijeru počela vrlo mlada, kao solistica Slovenskog narodnog gledališča u Ljubljani, a potom sudjeluje u opernim produkcijama u Beču, Salzburgu, Madridu, Edinburghu, Berlinu, Parizu, Frankfurtu, Firenzi, Tokyu, Osaki i drugim gradovima Europe i svijeta. Na njenom repertoaru je više od 80 glavnih opernih i koncertnih uloga. Redovna je profesorica i pročelnica Odsjeka za pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncertu, središnjem događaju Festivala 130 u povodu obljetnice, nastupili su Kristina Kolar, Vedrana Šimić, Anamarija Knego, Ivana Srbljan, Marko Fortunato, Robert Kolar i Giorgio Surian. Svirao je orkestar riječke Opere u suradnji s glazbenicima Panonske filharmonije iz Pečuha, tako da je orkestar na tom koncertu brojio više od stotinu članova. Izvedbom je ravnao Ville Matvejeff iz Finske.

Na programu su bile arije i odlomci iz opera koje nisu nikad izvođene u riječkom kazalištu, djela Richarda Straussa, Albana Berga, Karola Szymanowskog, Bele Bartoka, Leoša Janačeka i Richarda Wagnera. U drugom dijelu koncerta je izvedeno "Posvećenje proljeća" Igora Stravinskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo