Najromantičniji film svih vremena otvara novu sezonu Kino mreže

Image
Foto: HAVC

U nedjelju 6.

3.9.2015.
14:45
HAVC
VOYO logo

Šesnaest nezavisnih kina u nedjelju 6. rujna bit će ujedinjeni u romantici projekcijom jednog od najboljih filmova francuske kinematografije svih vremena. Cherbourški kišobrani prate 17-godišnju Geneviève (Catherine Deneuve) koja živi s majkom, vlasnicom trgovine kišobranima. Zaljubljena je u auto-mehaničara Guya koji odlazi u vojsku ostavivši je u drugom stanju. Iako i dalje zaljubljena u Guya, Geneviève se udaje za bogatog draguljara zbog djeteta.

Osim projekcije Cherbourških kišobrana, nezavisna kina pripremit će i dodatnu atrakciju za posjetitelje te predvorja i terase kinodvorana ukrasiti velikim i raznobojnim kišobranima, pravim mamcima za prekrasne fotografije i romantični ugođaj. Projekcije će se u nedjelju održati u kinima u Čakovcu, Daruvaru, Dubrovniku, Koprivnici, Novskoj, Osijeku, Puli, Prelogu, Splitu, Sinju, Slatini, Samoboru, Velikoj Gorici, Varaždinu i zagrebačkim kinima Metropolis i Europa (koje će za svoje posjetitelje pripremiti veliku glazbeno-vizualnu poslasticu s početkom u 18:45 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitav program mjeseca francuskog filma odvijat će se u dvadeset kinodvorana diljem Hrvatske, a publika će vidjeti naslove Jules i Jim Françoisa Truffauta, Francuski ministar Bertranda Taverniera, Lijepi dani Marion Vernoux, Vikendi Anne Villaceque te dugometražni animirani film za najmlađe Moja je mama u Americi, upoznala je Buffalo Billa redatelja Marca Boréala.

Mjesec francuskih filmova 'Rendez-vous au cinéma' organiziraju manifestacija Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj, Kino mreža i Hrvatski audiovizualni centar. U programu sudjeluju Kino Metropolis - MSU, Kino Europa, Art kino Croatia - Rijeka, Kino Moslavina - Kutina, Kino Velika Gorica, Kino Galerija - Varaždin, Kino Valli - Pula, POU Novska, Kino Pobjeda - Metković, Kinematografi Osijek, Ekran Split, Kinoteka Zlatna vrata Split, Dom kulure Grada Preloga, Centar za kulturu Čakovec, Gradsko kino Sinj, POU Daruvar, POU Slatina, POU Samobor, Kino Velebit - Koprivnica i Kinematografi Dubrovnik, a više detalja o projekcijama i cijenama ulaznica potražite na njihovim internetskim ili Facebook stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo