Na dan napada počeo promovirati roman o islamskoj Francuskoj

Francuski pisac Michel Houellebecq, čiji novi roman 'Submisija' govori o Europi pod vladavinom islama, zaustavio je promociju knjige izdane istoga dana kad se dogodio napad na Charlie Hebdo.

9.1.2015.
13:27
VOYO logo

Pisac Michel Houellebecq, čija nova knjiga se pojavila na naslovnici tjednika Charlie Hebdo na dan masakra u njihovoj redakciji, zaustavio je promociju svog novog romana.

Houellebecq, koji je prijateljevao s ekonomistom Bernardom Marisom, koji je jedan od 12 žrtava terorističkog napada, rekao je kako je duboko pogođen i odlazi iz Pariza na selo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi roman "Submisija" zamišlja Francusku pod vladavinom radikalnog muslimanskog vođe nakon što se Europa potčinila islamu. Objavljen je u srijedu, na dan napada na Charlie Hebdo.

Ured Houellebecqovog izdavača evakuiran je nakon napada i stavljen pod policijsku zaštitu. Francuski enfant terrible Houellebecq mogao bi se nalaziti na crnoj listi terorista jer je u prošlosti govorio da je islam "najgluplja religija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajming izdavanja romana, koji je preko Amazona rasprodan i prije nego što je tiskan, i napada na redakciju lista koji ga je promovirao izaziva pažnju, kao i izjava francuskog premijera nakon napada.

"Francuska nije Houellebecq. Ona nije netolerancija, mržnja i strah" izjavio je premijer Manuel Valls.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na naslovnici časopisa Nouvel Observateur koja je tiskana prije napada ovoga tjedna će izaći fotografija slavnog pisca. "Preživio sam svaki napad", stoji uz nju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo