Ljubav prema riziku u MSU-u

26.4.2012.
9:45
VOYO logo

Zastupljene su razne umjetničke forme – skulpture, instalacije, fotografije, videoradovi, slike, crteži, ali i performans popularne peteročlane francuske plesne skupine Les Gens d’Uterpan kojim su plesači otvorili izložbu i pokazali kako je moguće povezati tijela neprekinutom niti sline istodobno preispitujući granice izdržljivosti koja je trajala dva sata.

Umjetnici su stvorili provokativna djela među kojima je najistaknutija Orlan, koja je brojnim estetskim operacijama promijenila vlastiti izgled ne bi li što više nalikovala povijesnim umjetničkim idealima ljepote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ostala su djela angažirana, bizarna, erotizirana i prikazuju kako je moguće koristiti vlastito tijelo kao umjetnički alat, a sve kako bi publiku natjerala na promišljanje o vremenu i svijetu u kojem žive.

Izložba je realizirana uz pomoć Fracova – regionalnih francuskih fondova za suvremenu umjetnost, mobilnih fundusa umjetnina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći umjetnik Zlatan Vehabović posebno za izložbu apstraktnim je motivima oslikao peugeot 208 izložen ispred MSU-a od čije će prodaje na dražbi dio novca biti darovan Fondu za razminiranje Hrvatske.

Kustosi izložbe su Pascal Neveux, Languedoc-Roussillon Emmanuele Latreille i Leila Topić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo