Poznati režiser izazvao sramotan skandal u BiH

Uz podršku lokalnih vlasti, redatelj Emir Kusturica u petak je počeo rušiti staro austrijsko zdanje u Trebinju što je kod tamošnjih stanovnika izazvalo revolt.

15.6.2012.
12:20
VOYO logo

Trebinjani su se u petak doslovce digli na noge kako bi prosvjedovali jer im, ističu, redatelj Emir Kusturica uništava kulturno bogatstvo njihovog grada. Naime, Kusturica je, uz podršku vlasti, bagerima počeo rušiti staru austrijsku tvrđavu Petrinja iznad Trebinja zbog čega je veća grupa građana blokirala put prema tvrđavi. Pokušavaju spriječiti kamione koji bi nakon rušenja odande trebali odvoziti kamen, piše portal Buka. A kamen bi se, pak, trebao koristiti za izgradnju Andrić-grada u Višegradu koji će Kusturica koristiti i za snimanje svog filma.

Načelnik promijenio mišljenje

Milorad Dodik, pak, nedavno je kazao da je Andrić - grad u stvari poklon Višegradu u koji svake godine dolaze turisti. No, načelnik Trebinja, koji je također prije podržavao Kusturicu sada je zbog svojih nezadovoljnih građana izašao na teren i promijenio mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedavno dok sam bio u Beogradu ponovo me je zvao Kusturica i pitao može li uzeti kamenje s neke tvrđave za koju je tvrdio da je u veoma lošem stanju, i da je od ranije srušena. Ja sam mu rekao da može ako mu to dozvole i druge institucije. Saznao sam od suradnika da su se nezadovoljni građani okupili, ja ih u potpunosti razumijem, i naredio sam da se obustavi rušenje do daljnjeg. Ja sam pomislio da je tvrđava u lošem stanju, ali sada vidim da nije bilo tako", prokomentirao je načelnik Dobroslav Ćuk.

Inače, Kusturica je izuzev odobrenja za rušenje stare austro-ugarske tvrđave za gradnju Kamengrada već dobio oko milijun i 400 tisuća kuna, te odobrenje da sruši još neke objekte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo