Kineski akrobati iz Hrvatske se vraćaju s 40.000€ gubitka

28.9.2012.
6:45
VOYO logo

Kako je objasnio direktor i producent Kineskog nacionalnog cirkusa Raoul Schoregge za Slobodnu Dalmaciju, sporna agencija u Zagrebu u vlasništvu M. H. i H. H. nije im isplatila ugovorom zajamčenu svotu za šest dogovorenih nastupa.

"Tražili su šansu, obećali su nam profesionalizam, i posebno naglasili da neće biti nikakvih financijskih problema s turnejom. Ništa od toga nije napravljeno. Čak u ugovoru nismo tražili uobičajenih 50 posto plaćanja unaprijed, u namjeri da se osigura likvidnost hrvatskog partnera, potrebna za promoviranje i oglašavanje projekta. Dogovoreno je da se naš honorar i troškovi putovanja plate na prvoj predstavi u Hrvatskoj", ispričao je Schoregge, koji je za tužbu angažirao splitskog odvjetnika Dina Puljića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do vlasnika agencije se ne može doći

Schoregge je potvrdio da dio novca jesu dobili, ali ne na vrijeme, a naveo je i da je organizaciji turneje bilo dosta propusta. "U našem poslu, njihova je reputacija propala. Nažalost, zbog takvog stava, i reputacija zemlje u kojoj rade pati...", zaključio je Schoregge.

Nažalost, komentar vlasnika agencije M. H. i H. H. ne može se dobiti: mobiteli su im isključeni, linija agencije u Zagrebu ne funkcionira, a mailovi se sa službene adrese vraćaju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo