Iznenada preminula glumica Maja Petrin

U Zagrebu je u 43. godini iznenada preminula Maja Petrin, filmska i kazališna glumica koja je od 2000. godine članica ansambla Zagrebačkog kazališta lutaka.

5.3.2014.
7:34
VOYO logo

Vijest o iznenadnoj smrti glumice je potresla glumački svijet.

Uz kazališnu karijeru (odigrala je cijeli niz uloga u Histrionima, Teatru ITD, HNK u Zagrebu, Maloj sceni...) Maja Petrin je gradila i televizijsku karijeru: na HTV-u je od 1999. i 2000. godine vodila emisiju o filmu 'Zvjezdana prašina', te igrala u serijama serijama 'Obiteljska stvar', 'Susreti nezgodne vrste', 'Naša kućica, naša slobodica', 'Villa Maria', 'Zabranjena ljubav', 'Ponos Ratkajevih', 'Zakon ljubavi', 'Hitna 94', 'Pod sretnom zvijezdom', 'Stipe u gostima'…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glumica je 2009. godine imala srčani udar, tada su joj ugrađeni stentovi za proširenje žila. Iza sebe ostavlja 17-godišnju kći te ostale članove tugujuće obitelji, prijatelje i kolege.

Maja Petrin je 1988. diplomirala na Školi za ritmiku i ples. Nakon toga sedam je godina provela u baletnom ansamblu Gradskog kazališta Komedija, a 1993. upisala je studij glume na ADU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glumila je u Histrionima (Tajna krvavog mosta, Doktor pod mus, Lažna barunica, Na tri krala), u Teatru u gostima (Zlatni dečki), u Zorinu domu Karlovac (Romanca o tri ljubavi), u Kerempuhu (Cabaret), u Teatru &TD (Atentatori), u Teatru Lapsus (A sad spavajte), u HNK-u (Nikad više), u GK Komedija (Opera za tri groša, Buba u uhu) i u Maloj sceni (Dokaz, Život x 3).

Širu popularnost stekla je 2004. godine jednom od glavnih uloga u prvoj hrvatskoj telenoveli Villa Maria, gdje je tumačila lik Zore Rački.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo