I glazba ima posebno mjesto na Motovunu

Glazba ima posebno mjesto i na 14. Motovun film festivalu!

18.7.2011.
14:25
VOYO logo

Selekciju glazbenih dokumentaraca obavio je Julien Temple, dok će u u samom Motovunu svirati Branka Parlić, Shamrock Rovers, VIS Obrad Kosovac, Welcomin' Committee In Flames, Kultur Shock i Overflow!

Već tradicionalno bogati koncertni program Motovun film festivala otvorit će 25. srpnja u čast zemlje partnera - Irske, zvuci Shamrock Roversa – multikulturalne skupine koja ime dijeli s najuspješnijim irskim nogometnim klubom. Potom je 26. srpnja na redu malo bezočnog festivalskog nepotizma – odnosno nastup sastava u kojem svira i selektor programa Motovunski kratki, Andrej Korovljev. VIS Obrad Kosovac, a kojeg čine već spomenuti redatelj, odvjetnik, inženjer, pravnik i TV zvijezda (ali ne ona iz imena banda), donijet će žestoki zvuk temeljen na obradama njihovih omiljenih punk izvođača – The Clash, Misfits, Ramones, Talking Heads, NOFX i sličnih. Punk, je uz garažni i minimalistički zvuk, odrednica i hrvatsko-japanske senzacije Welcomin’ Committee in Flames. Energični i bučni, uz pjevačicu iz Japana, i oni se mogu podičiti filmskom vezom – nagrađivanim montažerom, Vjeranom Pavlinićem, koji je kako se i priliči, zadužen za ritam sekciju, te također nagrađivanim animatorom i novim umjetničkim direktorom Animafesta - Danielom Šuljićem. Zvuke filmske glazbe u Motovun će 27. srpnja donijeti proslavljena novosadska pijanistica Branka Parlić. Ona će u Motovunu svirati bisere iz opusa jednog od najvećih skladatelja filmske glazbe uopće, Nina Rote, a u čast stote godišnjice majstorovog rođenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Seattla u Motovun 28. srpnja stiže Kultur Shock, bend koji plijeni svojom srčanošću, direktnošću i energijom a čini ga zanimljiva mješavina glazbenika iz Bosne, Bugarske, Japana i Sjedinjenih Američkih Država. Žestoku punk-rock glazbenu ponudu zaključit će 29. srpnja koprivničko-varaždinski kvartet Overflow, a koji je dvadesetu obljetnicu postojanja nedavno obilježio na najbolji način – objavom albuma 'Hit me'.

Glazba na velikom platnu

Glazbu će publika u Motovunu osim slušati, moći i – gledati i to u programu glazbenih dokumentarca po u izboru prošlogodišnjeg gosta, a ovogodišnjeg festivalskog suradnika, Juliena Templea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temple, najznačajniji je britanski rock- dokumentarist, autor trilogije o britanskoj glazbi 70-ih godina u kojoj prati Sex Pistolse, The Clash i mnoge druge utjecajne glazbenike tog doba., za Motovun je odabrao dokumentarac o Bobu Dylanu 'Ne osvrći se' D.A. Pennebakera, 'Kopaj!' Ondi Timoner, te vlastiti dvodijelni projekt o osnivačima grupe Kinks – 'Ray Davies - Imaginary Man' i ' Kinkdom Come - Dave Davies'.

Nagrada 50 godina

Konačno i jedna od festivalskih nagrada bit će posvećena glazbi. Nagradom 50 godina Motovun Film Festival odaje priznanje ljudima koji su više od pola stoljeća posvetili radu na filmu, a njezin dobitnik ove je godine maestro Miljenko Prohaska. Nagrada će biti dodijeljena u četvrtak 28. srpnja na Motovun Film Festivalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201107150342006 arti-201107040507006 arti-201107110254006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo