DUG OD 46.099 KN: / Hrvatski simfonijski orkestar ide u stečaj

Image
Foto: Thinkstock
16.11.2015.
14:35
Thinkstock
VOYO logo

Trgovački sud je donio rješenje na temelju zahtjeva Fine za provedbu skraćenog stečajnog postupka koji se pokreće ako dužnik nema zaposlenih, ako ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana te ako nisu ispunjene pretpostavke za pokretanje drugog postupka radi brisanja iz sudskoga registra.

Pretpostavka za provedbu skraćenog stečajnog postupka je okolnost da dužnik, odnosno Hrvatski simfonijski orkestar nema zaposlenih, a taj podatak bi Trgovačkom sudu trebao dostaviti HZMO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski simfonijski orkestar, projekt koji je okupljao stotinjak mladih, akademski obrazovanih glazbenika te studenata Glazbene akademije, bio je predstavljen široj javnosti u studenom 2006.

Kako je navedeno u tadašnjem tisku, Hrvatski simfonijski orkestar osnovan je kao udruga u ožujku 2005. godine, a nakon sklapanja ugovora o zajedničkoj umjetničkoj suradnji s jednim od dirigenata s međunarodnim renomeom, maestrom Alexanderom Rahbarijem, udruga je postala aktivna u pripremanju koncerta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv zaključka Trgovačkog suda, kojim se traže podaci na temelju kojih bi Hrvatski simfonijski orkestar išao u skraćeni stečaj, žalba nije dopuštena. Trgovački sud je u oglasu objavio i da je dug orkestra na temelju neizvršenih osnova za plaćanje 46.099 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo