Sahranjena Ružica Sokić

Osim Borisa Tadića, političari izostali

24.12.2013.
18:34
VOYO logo

U Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu danas su sahranjeni posmrtni ostaci glumice Ružice Sokić (1934-2013), piše "Blic".

Prethodno je održano opelo u prisustvu članova porodice, kolega, prijatelja i poštovalaca voljene i cenjene umetnic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred kapele na Novom groblju poslednji pozdrav glumici raskošnog talenta i plemenitoj osobi nežne duše uputio je dramski pisac Siniša Kovačević.

- Opraštamo se od one koja je u glumu ušla kao u manastir. Opraštamo se od Ruže čije su latice padale na srca i duše svih koji su imali sreću i čast da je poznaju i gledaju na sceni. Opraštamo se od one kojoj je svaka predstava bila kao liturgija, replika kao molitva, a svaki aplauz pričest. Ružica je u životu imala samo tri ljubavi: glumu, njenog muža Mikija i glumu. U raju, koji ne bi bio raj bez pozorišta, čekaju je njeni omiljeni dramski pisci Aca Popović i Brana Crnčević -, kazao je u oproštajnom govoru Siniša Kovačević

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upadljivo niko iz gradske u republičke vlasti nije došao na sahranu Ružice Sokić, a jedini političar koji je došao juče da joj oda počast bio je Boris Tadić.

Od zvezde Ateljea 212 danas su se na komemorativnom skupu u njenom matičnom pozorištu oprostili v.d. direktorka tog teatra Ivana Dimić, rediteljka Ivana Vujić, glumci Goran Jevtić, Vojislav Brajović, Mira Banjac, Renata Ulmanski, Siniša Ubović, dramski pisci Gordan Mihić i Žarko Jokanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pre sahrane održana je komemoracija u pozorištu Atelje 212.

Ružica Sokić je preminula 19. decembra u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diplomirala je glumu 1958. na Akademiji za pozorišnu umetnost. Ostvarila je 180 uloga u pozorištu, na filmu i televiziji. Objavila je knjigu sećanja "Strast za letenjem".

U bogatoj karijeri dobitnica je mnoga priznanja, medju kojima nagrade Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo "Dobričin prsten" i nagrade Udruženja filmskih umetnika Srbije za životno delo "Pavle Vuisić"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo