FOTO: Kuća od 20-ak kvadrata svakako je nešto što morate vidjeti

Tko kaže da savršena kuća mora imati brdo kvadrata? Casa Kolonihagen u Norveškoj svakako predstavlja drugu stvarnost, a ako ne vjerujete da vas 24 kvadrata prostora itekako može zadovoljiti, varate se!

Smještena u gradu Stavanger u Norveškoj ova je kućica u prvom redu napravljena kao ljetna rezidencija za odmor, i kao takva predstavlja pravi melem za dušu i tijelo.

Iako broji samo 24 kvadrata Casa Kolonihagen svakako je nešto što je vrijedno divljenja, te se može okarakterizirati kao prava kućica iz snova.

Unutarnji prostor čini prostrani dnevni boravak i mali spavaći dio koji se u biti sastoji od kreveta smještenog na galeriji. No, to ne predstavlja nikakav problem vlasnicima, jer većinu vremena ionako provode izvan zidova, okruženi prelijepom zelenom prirodom.

Za cijeli je ovaj neobičan projekt zaslužan arhitekt Tommie Wilhelmsen.

Njime reflektira moderni skandinavski način života, a cilj mu je bio izgraditi ne previše jeftinu, a opet i ne previše uobičajenu kućicu, s temeljnim naglaskom na dizajn.

Unatoč malom prostoru koji zauzima interijer kuće djeluje vrlo toplo i gostoljubivo, a plavo-bijela paleta boja samo dodatno naglašava intimnost i vedrinu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr