ZATASKALI SKANDAL Stranci razgovarali s pilotima, a o tome nitko nista nije znao

Premda se taje ostale teme sastanka sjednice Vijeca za nacionalnu sigurnost (VNS), nesluzbeno se doznaje da se govorilo o slucaju sestorice pilota iz akrobatske skupine ‘Krila Oluje’ koji su dogovorili prelazak na novi, dobro placen posao u Kataru.

Ta se tema ocito nije mogla izbjeci, a logicno je za pretpostaviti da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarovic ocekivala da ju ministar obrane Ante Kotromanovic i nacelnik glavnog stozera Drago Lovric izvijeste o slucaju o kojem je javnost doznala neposredno prije njezinoga puta u SAD.

Iako je nacelnik glavnog stozera Lovric u izjavi za medije poslije sastanka pokusao relativizirati taj slucaj, rijec je ipak o skandalu koji je pokazao da je kontraobavjestajni dio vojno-sigurnosno obavjestajne agencije zakazao jer su stranci razgovarali s ljudima u obrambenom sustavu i dogovorili s njima posao, a o tome nitko nista nije znao, javlja HTV.

Vrhunski strucnjaci

Sestoricu pilota ne treba gledati samo kroz akrobatski dio jer oni nisu sam za show. Rijec je o vrhunskim znalcima, iskusnim strucnjacima, o instruktorima koji bi u nekoj zemlji koja nema ustrojeno ratno zrakoplovstvo bili dovoljni da se to ratno zrakoplovstvo i ustroji.

Prema tome, ova tema ce sigurno dobiti svoj nastavak.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr