NIŠTA IM NIJE SVETO

VUKOVARSKI GRADONAČELNIK UPOZORAVA: ‘Pojavili su se lažni sakupljači novca za obnovu Vodotornja’

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u utorak je pozvao građane da ne nasjedaju na prijevare lažnih sakupljača donacija za obnovu Vodotornja koji su se, osim u Vukovaru, pojavili i u Bogdanovcima, Makarskoj i Slavonskom Brodu.

“Od prvoga dana projekt obnove vukovarskog Vodotornja provodimo maksimalno transparentno jer je prevažan da bi dozvolili da na njega padne i jedna trunka prljavštine. Nažalost, pojavila se skupina ljudi, koje bih nazvao ratnim profiterima, koji se lažno predstavljaju kao studenti ‘građevine’ i od građana prikupljaju donacije za obnovu Vodotornja”, rekao je Penava na konferenciji za novinare u Vukovaru.

Predstavljaju se kao ‘studenti građevine’

Naveo je da su takve osobe koje na prijevaru pokušavaju od ljudi uzeti novac na obnovu Vodotornja uočene u Vukovaru, Bogdanovcima, Makarskoj, Slavonskom Brodu i drugim sredinama.

“Išli su po kućama i građanima nudili jednu karticu za koju su tražili po 20 kuna. S jedne strane kartice je fotografija Vodotornja, a s druge kratak tekst: Ova je fotografija Vama na dar da nikada ne zaboravite VUKOVAR 18.11.1991.”

Jedna Vukovarka je zapisala broj registracijskih pločica koji je proslijedila gradskim vlastima, a o svemu je izvještena i policija. Pozvao je građane da ne nasjedaju na takve pokušaje prijevare te svaki takav pokušaj prijave policiji.

TEŠKE OPTUŽBE SDP-ovaca: HDZ je odbio novac za vodotoranj u Vukovaru samo zato što je bio od ‘nenarodne Vlade’!

ivan-penava
Ivan Penava, gradonačelnik VukovaraFoto: Davor Javorović/PIXSELL

Dosad prikupljeno 9,5 milijuna kuna

Po njegovim riječima, do sada je za potrebe obnove vukovarskog Vodotornja prikupljeno oko 9,5 milijuna kuna.

Penava je izvijestio i da je u Grad došla konačna verzija izvedbenog projekta te da će u narednih 20-ak dana biti raspisan javni poziv potencijalnim izvođačima kada će se vidjeti i koja je konačna cijena projekta obnove Vodotornja.

NA METI LOPOVA: Gradonačelniku Penavi provalili u kuću u Vukovaru i ukrali nakit dok je bio na Sinjskoj alki

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr