Za nekoliko dana opet ćemo se ‘kuhati’ na plus 35

Smirivanje bure na sjevernom Jadranu očekuje se već krajem dana. A proljepšanje vremena meteorolozi najavljuju već za srijedu. Pokoji pljusak još je moguć u unutrašnjosti, no potom sunce će ‘upeći na sve strane’.

Bura koja na sjevernom dijelu Jadrana vatrogascima stvara velike probleme pri gašenju požara krajem dana počet će slabiti. Slabljene bure nastavit će se tijekom utorka i srijede i na drugim područjima uz obalu.

Olujni vjetar koji je jutros puhao na dubrovačkom području okrenuo je na umjeren jugozapadnjak, a posebno jačanje vjetra na tom se dijelu Jadrana kao i u širem dalmatinskom području više ne očekuje.

Pokoji pljusak u unutrašnjosti

Prema najavama iz Državnog hidrometeorološkog zavoda s vikendom će opet doći sunčanije i toplije vrijeme. Naime, u središnjim dijelovima zemlje do kraja tjedna je još moguća slaba kiša ili koji pljusak, no na Jadranu oborine će prestati padati već u četvrtak, a postupno će rasti i temperatura zraka.

Od vikenda bi se u cijeloj Hrvatskoj vrijeme potpuno trebalo stabilizirati, a temperature zraka ponovno bi se kretale oko 35°C.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr