TRZAVICE U STRANCI

VRH HDZ-a BIJESAN NA HASANBEGOVIĆA: ‘Trebao bi malo povući ručnu. To se tako ne radi’

U HDZ-u dolazi do trzavica zbog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, a sam vrh stranke sve se više ljuti na njega zbog njegovih javnih istupa.

Jedan izvor iz HDZ-a, koji je prokomentirao javne istupe Hasanbegovića koji pod svaku cijenu želi u novoj vladi ostati na svojoj funkciji, rekao je za Jutarnji list kako je Hasanbegović nepredvidiv te da izgleda kako ministar kulture još uvijek vodi kampanju i skuplja glasove.

Hasanbegović, između ostalog, pokušava istisnuti i Milorada Pupovca iz suradnje s HDZ-om, s obzirom da je u četvrtak potpredsjednik SDSS-a rekao kako neće podržati Vladu u kojoj će Hasanbegović biti ministar kulture.

Istupi smetaju dijelu HDZ-a

Trzavice na relaciji između Hasanbegovića i Pupovca traju već nekoliko dana, a Hasanbegovićevo skretanje pažnje na sebe dok su se u stranci vodili važni pregovori s manjincima koje je predvodio Andrej Plenković, zasmetalo je određenom dijelu istaknutih HDZ-ovaca.

“Trebao bi malo povući ručnu. To se tako ne radi. Ima i drugih koji bi htjeli ostati u Vladi, ali svi se drže po strani, ne komentiraju javno”, rekao je izvor za Jutranji.

Plenković se, barem zasada, javno ne obazire na Hasanbegovićeve istupe, a šef HDZ-a jučer je poslije sastanka s maninama istaknuo želju da buduća Vlada s HDZ-om na čelu bude stabilna i da ima potporu svih osam predstavnika javnih manjina. Plenković je rekao kako je na sastanku s predstavnicima manjina “bila vrlo dobra atmosfera, jer se radi o ljudima koji se već dugo poznaju”.

Dokazao da treba ostati u Vladi

Novinare pred središnjicom HDZ-a jučer je zanimalo je li na sastanku s manjinama bilo riječi o zahtjevu Pupovca da Hasanbegović ne bude ministar u novoj Vladi, no Plenković je rekako kako se nije razgovaralo o sastavu Vlade.

Bliski suradnici ministra kulture smatraju da je Hasanbegović svojim izbornim rezultatima na parlamentarnim i unutarstranačkim izborima dokazao da treba ostati u Vladi, te da je ministar kulture na odlasku izgradio dobre odnose s Mostom i Božom Petrovom.

“Hasanbegović je nepredvidiv, ali kako god da Plenković složi Vladu, vjerujem da će to prihvatiti. Ne očekujemo tu neke probleme. Iako Plenković ima dosta razloga da se ljuti na njega. Primjerice, bio je vrlo neobičan Hasanbegovićev potez kada je u kampanji pozivao da se u prvoj izbornoj jedinici glasa za nestranačku kandidatkinju i njegovu prijateljicu Brunu Esih, a riječ je o jedinici koju je vodio šef stranke Andrej Plenković”, rekao je izvor za Jutarnji.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr