OSTAJU U OPORBI

ČELNIK HNS-a: ‘Odbijamo suradnju s Plenkovićem, Most i HDZ trebaju preuzeti odgovornost za državu’

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak rekao je kako će HNS ostati u oporbi.

Gostujući u emisiji “Elipsa” na Mreži TV Vrdoljak je teško optužio čelnika Mosta Božu Petrova i komentirao moguću suradnju s HDZ-om.

“Petrov mi je dan prije izborne šutnje na RTL-u poručio: ‘Znam što njega čeka nakon naše pobjede’. Prijetio mi je hapšenjem. To se ne smije govoriti u javnosti. Podsjetit ću vas, tako je zadnji govorio Ivić Pašalić“, rekao je predsjednik HNS-a, komentirajući time prijedlog Mosta da se osobama s optužnicama i presudama zabrani kandidiranje na izborima.

BELJAK OPRAVDAVA PREOKRET HSS-A: Mi smo i dalje oporba, ali sada neki neće moći ucjenjivati

Vrdoljak je odbio mogućnost suradnje HDZ-a i HNS-a. Poručio je kako HDZ i Most trebaju preuzeti odgovornost za državu te da im HNS u tome nije potreban. Komentirajući predstojeće lokalne izbore, Vrdoljak je istaknuo  kako je moguće da u drugi krug izbora za gradonačelnika Zagreba uđu kandidati HDZ-a i HNS-a, a ako se dogodi da u drugi krug izbora uđu kandidati SDP-a i HNS-a, tko zna, možda HDZ-ovi birači podrže HNS. Pri tom se osvrnuo i na pet mandata Milana Bandića na čelu Zagreba.

Dogovori za lokalne izbore

“Očekujemo neke nove ideje, novu energiju, Zagrebu treba svježina. Mislim da je došlo vrijeme da se kolegi Bandiću zahvalimo”, rekao je Vrdoljak. Ujedno je najavio da će s Ivicom Vrkićem dogovoriti suradnju za predstojeće lokalne izbore u Osijeku.

Za HDZ-ova predizborna obećanja je rekao da su dijelom vrlo realna, a jednim dijelom nepotrebna i populistička te da će ih biti teško realizirati, što će, kaže, vrijeme i pokazati – posebno najavu o pojeftinjenju struje, što bi državni proračun stajalo oko 800 milijuna kuna.

‘HSS trči pred rudo’

Osvrnuo se i na Most. “S Mostom se nemoguće dogovoriti, oni ne vjeruju nikome. Stoga smo prvi ustali sa sastanka prije godinu dana”, podsjetio je Vrdoljak. Iznenadno skretanje HSS-a prema HDZ-u i davanje potpisa Plenkoviću za sastav Vlade, Vrdoljak je ocijenio “malo neobičnim postupkom”, zaključivši da “trče pred rudo”.

*U verziji članka koju smo objavili u 22.29 sati, 20. rujna 2016. godine, netočno je navedeno kako je Ivan Vrdoljak ustvrdio da je HNS spreman podržati HDZ ukoliko ta stranka podrži HNS-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba. Zbog pogreške je došlo jer je dežurni novinar Mreže TV netočno citirao Ivana Vrdoljaka.

“Pogrešnom interpretacijom dežurnog novinara Mreže TV došlo je do nenamjernog ali ipak netočnog citiranja Ivana Vrdoljaka, predsjednika HNS-a iz emisije Elipsa, jer gospodin Vrdoljak nije istaknuo mogućnost suradnje s HDZ-om”, stoji u ispravku Mreže TV.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr