Vikend pred nama sunčan i s temperaturom do 30°C

Ako ste planirali uživati u produženom vikendu za 1. svibnja, donijeli ste odluku koju možete nazvati punim pogotkom. Naime, od srijede nam slijedi proljepšanje vremena, za vikend temperature i do 30 stupnjeva, a suho i toplo bit će i za Praznik rada.

Iako prognostičari nevoljko govore o prognozama koje se odnose na sedam dana unaprijed, informacije kojima trenutno raspolažu govore da je pred nama jedan prekrasan Praznik rada.

Prve naznake govore…

“Zasad sve izgleda dobro. Prve naznake pokazuju da bi moglo biti suho i dosta toplo”, kazao je za Danas.hr Kristijan Božarov iz Udruge Crometeo ističući da Hrvatsku već nakon srijede očekuje proljepšanje i više temperature. Potom će, kaže, uslijediti topao vikend i temperature do 25 stupnjeva na Jadranu, te i do 30 stupnjeva u unutrašnjosti, posebice istočnoj Slavoniji.

“Za vikend nas očekuje sunčano vrijeme i brzi porast temperature, no to će se, prema trenutnim podacima, u ponedjeljak i utorak malo izmijeniti. I dalje će biti toplo, no temperature će malo pasti. Kretat će se između 20 i 25 stupnjeva, a pojavit će se i malo naoblake. Na sjevernom dijelu Jadrana moguća je i vrlo slaba kiša”, kazao je za Danas.hr Božarov.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr