VIDEO: Sukob policije i prosvjednika u Zagrebu!

Tijekom prosvjeda protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju u Zagrebu došlo je do sukoba policije i dijela prosvjednika, a do incidenta je došlo kada je nekoliko prosvjednika pokušalo skinuti zastavu Europske unije.

Na skupu protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju koji je na Trgu bana Jelačića organizirao Pokret za Hrvatsku – Ne u EU došlo je do sukoba policije i sudionika. Policija je intervenirala kada je nekoliko građana pokušalo skinuti zastavu Europske unije. Uhićeni su Natko Kovačević, Ivan Pernar i Marko Francišković.

Prije početka skupa izbila je žestoka svađa između organizatora i pripadnika policije koji su pokušali legitimirati neke sudionike.


Protivnici su pozvali građane da sutra zaokruže ne, a kako piše HRT, već danas krenu u skidanje protuzakonito istaknutih zastava Europske unije u Zagrebu.

Podsjetimo, U Rijeci je također najavljen prosvjed protiv Europske unije. Na prosvjed pozivaju MASA (Mreža anarhosindikalista Hrvatska), Antifa Rijeka, Slobodarski Blok i Autonomni studenti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr