Velika svjetska pohvala ide jednoj hrvatskoj regiji, a evo i zašto

Prema upravo objavljenoj TOP 10 ljestvici poznatog vinskog internetskog portala Wine Enthusiast, Istra je uvrštena među deset najboljih svjetskih vinskih destinacija koje istinski ljubitelji vina svakako moraju posjetiti.

Osim Istre, u tom su se društvu našli još vinske regije Finger Lakes u SAD-u, Pijemont u Italiji, Hawkes Bay na Novom Zelandu, dolina Rhone u Francuskoj, Orlando u SAD-u, Galicija u Španjolskoj, Okanagan u Kanadi, dolina Loire u Francuskoj te Mendocino u SAD-u.

Stranica posvećena Istri započinje odlomkom o “dramatičnoj istarskoj povijesti”, njenim rimskim i venecijanskim spomenicima i arhitekturi, slikovitim gradićima na brežuljcima, panoramskim pogledima, zanimljivim festivalima, nadahnutom kuhinjom i – fantastičnim vinima, piše Glas Istre

Regija koja se mora posjetiti

Novinari Mike DeSimone i Jeff Jenssen zaključuju ovaj uvodni odlomak preporukom za obvezatno uvrštenje Istre na osobne popise vinskih regija koje se svakako mora posjetiti.

U nastavku teksta posvećenog Istri navodi se niz konkretnih preporuka, od najboljih mjesta za noćenje do odličnih restorana.

Istarske vinske preporuke Wine Enthusiasta obuhvaćaju vinarije Kabola u Momjanu, Geržinić u Vižinadi, Matošević u Krunčićima, Trapan u Šišanu, Kozlović u Momjanu i Roxanich u Novoj Vasi.

http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/istra-uvrstena-u-10-najboljih-vinskih-regija-svijeta-487808

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr