Važno priopćenje Klinike za infektivne bolesti

Iz zagrebačke Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” odbacili su danas medijske napise da u Hrvatskoj ne postoje adekvatni kapaciteti za zbrinjavanje pacijenata za koje se sumnja da su oboljeli od hemoragijske vrućice ebole, ističući da u klinici imaju prostorne uvjete za zbrinjavanje takvih pacijenata.

“U svrhu informiranja javnosti, kao i izbjegavanja stvaranja panike, podsjećamo kako Klinika za infektivne bolesti ima prostorne uvjete za zbrinjavanje potencijalnih bolesnika s ebolom u skladu s postojećim preporukama Svjetske zdravstvene organizacije i Američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC)”, navode iz te klinike u priopćenju.

Odjel za prostornu izolaciju bolesnika s opasnim zaraznim bolestima

Ističu kako se u sklopu klinike nalazi Odjel za prostornu izolaciju bolesnika s opasnim zaraznim bolestima. Odjel ima zaseban ulaz, zasebno dizalo te tri bolesničke sobe s izdvojenim ulazom za bolesnike s balkona.

Svaka soba ima dva kreveta i vlastitu kupaonicu, a postoji i zaseban prostor za propisno odijevanje, svlačenje i dezinfekciju zaštitne odjeće i opreme za osoblje koje njeguje bolesnika, tvrde u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr