DOĐITE NA PREGLED!

URNEBESNE REAKCIJE NA POKROVITELJSTVO GINEKOLOŠKOG SKUPA: ‘Dragi biskupe, dolje me svrbi i peče, je li to sv. Klamidija?’

Nakon objave kako su pokrovitelji prvog hrvatskog kongresa forenzične ginekologije kardinal Josip Bozanić i kontroverzni biskup Franjo Košić, nije dugo prošlo prije nego što su korisnici društvenih mreža jasno rekli što misle o tome.

Prvi hrvatski kongres forenzične ginekologije i perinatologije održava se od 16. do 18. rujna u Topuskom, a uz Hrvatski liječnički zbor, organizatori su i Hrvatsko katoličko sveučilište u Zagrebu, Klinika za ginekologiju i porodništvo Kliničke bolnice “Sveti Duh”, Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, Hrvatsko katoličko liječničko društvo, Hrvatska udruga bolničkih liječnika i drugi.

Uz visoko pokroviteljstvo zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića i predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, pokrovitelji kongresa su i sisački biskup mons. Vlado Košić, Hrvatska liječnička komora te Hrvatska komora primalja.

Korisnici i korisnice Facebooka koji su ostali osupnuti činjenicom da su biskupi pokrovitelji skupa na kojem bi trebalo biti riječi o reproduktivnom zdravlju žena, a s čime oni nemaju nikakve veze, ili barem ne bi trebali imati, vrlo su brzo reagirali.

“Drage žene, ovo je GROUPON ponuda za besplatni ginekološki pregled kod nadbiskupa koji će u naredna dva dana kao pokrovitelj ginekološkog kongresa naučiti sve o forenzičkoj ginekologiji. Stoga navalite i rezervirajte svoj termin, a u diskusiji dolje podijelite ginekološke probleme kako bi se nadbiskup mogao pripremiti”, stoji u opisu Facebook eventa Ginekološki pregled kod Bozanića.

Među ostalim, podsjećaju na očito jako upućene i stručne ocjene pokrovitelja skupa.

Drugi su pak jako sretni što će konačno moći na pregled, pa makar kod muškaraca u haljinama koji su se zavjetovali da nikada neće imati ikakvog posla sa ženskim spolovilima.

“BOGU HVALA! U mojoj župi se čeka mjesecima na pregled! 💕” napisala je jedna korisnica.

Ipak, da ne bi sve morali odraditi Bozanić i Košić, otvorena je i stranica Biskupima na ginekološki pregled.

Tu se među ostalim postavljaju i stručna pitanja pokroviteljima skupa. Tako je na pitanje “Dragi Biskupe, nakon spolnog odnosa  peče me vagina. Trebaju li mi Vaginalete” jedan korisnik odgovorio “sv. Klamidija?”Imaš komentar?

Povratak na Net.hr