Upute Crvenog kriza gradanima sto je najpotrebnije za stradale u poplavama

Hrvatski crveni kriz apelira na gradane da vise ne donose rabljenu odjecu i obucu, jer su u ovom trenutku najpotrebniji oprema i odjeca za djecu i novorodencad, djecja hrana, donje rublje za djecu i odrasle, higijenske potrepstine, posteljina, pokrivaci, deke, rucnici, madraci, sredstva za odrzavanje cistoce prostora, te gumene cizme.

Podsjetimo, Hrvatski Crveni kriz pokrenuo je apel za prikupljanje pomoci stanovnicima koji zive na podrucjima pogodenima poplavama u Republici Hrvatskoj.


U skladu s trenutnim stanjem prikupljenih dobara, Hrvatski Crveni kriz moli gradane da vise ne donose rabljenu odjecu i obucu, uz iznimku robe za djecu i novorodencad, gumenih cizama i donjeg rublja.

Upute gradanima

Najpotrebniji su oprema i odjeca za djecu i novorodencad, djecja hrana, donje rublje za djecu i odrasle, higijenske potrepstine, posteljina, pokrivaci, deke, rucnici, madraci, sredstva za odrzavanje cistoce prostora, gumene cizme.

Takoder mole gradane koji zele volontirati u Crvenom krizu i pomoci, da se jave drustvu Crvenog kriza u svom mjestu stanovanja. U drustvima Crvenog kriza svi zainteresirani bit ce upisani u evidenciju volontera.

Adrese svih drustava HCK mozete pronaci na njihovoj web stranici .

Uplaceno vise od 13 milijuna kuna

Na ziro racun Hrvatskog Crvenog kriza do 20. svibnja uplaceno je vise od 13 milijuna kuna za pomoc stanovnicima na podrucjima pogodenim poplavama u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Tijekom dana bit ce objavljeni podaci za svaki pojedinacni apel.

Na donatorskom telefonu 060 90 11 zabiljezeno je 736.206 poziva u vrijednosti 4.601.287,50 kuna.

Imaš komentar?Još iz rubrike

Povratak na Net.hr