NEZAPAMĆENI SLUČAJ

TVRDI DA JOJ JE SVE NAMJEŠTENO: Državna službenica dobila je otkaz zbog neljubaznosti i bahatosti

Savjetnica u HZZ-u u Karlovcu Mandica Skuljan dobila je otkaz nakon što su se stranke žalile na njezinu bahatost, nemogućnost da s njom stupe u kontakt i neljudskost. Ona, pak, tvrdi da joj je sve namjestio poslodavac.

Stručnoj savjetnici nezaposlenima u područnom uredu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Karlovcu Mandici Skuljan (54) poslodavac je uručio otkaz, jer se grubo odnosila prema nezaposlenima, vrijeđala ih i omalovažavala, piše Jutarnji.hr. Sukljan je tužila poslodavca i na prvostupanjskom sudu izgubila, no planira žalbu na višoj instanci i nada se boljem ishodu.

Iz HZZ-a navode kako je jedno vrijeme na vlastiti zahtjev radila u Puli, a kad se vratila zasjela je na mjesto za koje se u međuvremenu educirala. No, na njemu se nije snašla.

“Imala je problema s organizacijom vremena i poslovnih aktivnosti, nije se fokusirala na važno i moguće, jer je htjela upoznati svoje stranke pa je previše vremena trošila na pojedince, baveći se trenutačno nevažnim stvarima za posredovanje, tražeći nepotrebne potvrde, kopirajući nepotrebne dokumente, tražeći od stranaka da potpisuju nepotrebne izjave, pišući nepotrebno duge zabilješke i tako joj se stvarala gužva”, obrazlaže HZZ navodeći da su joj kolegice pomagale, ali i da su u tom vremenu počele pristizati i učestale žalbe nezaposlenih.

mandica skuljan

Sukljan se, pak, žalila na lošu organizaciju, previše stranaka, prevelik broj istodobnih poslova i neadekvatnu aplikativnu podršku.

Čak 70 pritužbi

Stranke, u tri mjeseca njih čak 70, su se žalile da ne odgovara na e-mailove i telefonske pozive, da predugo čekaju, da ih vrijeđa i omalovažava, na nedostatak elementarnog osjećaja za čovjeka, ljudskosti i empatije, neuljudnost, otresitost. Stoga su tražili i njezinu zamjenu.

Mandica Skuljan branila se kako nezaposlene osobe svoje zahtjeve temelje na doživljajima nje kao savjetnice, a ne na materijalnim dokazima.

Prema njezinim riječima, na pravničkim poslovima su je šikanirali pa je prihvatila savjetničke što je bila zamka jer je to omogućilo nadređenima da prikupljaju izjave nezaposlenih i osiguraju joj otkaz. “Nakon svega proživljenog u posljednjih sedam godina, osjećala sam se izigrano, prevareno i nasamareno i jako umorno i bolesno od svega. Moj psihički oporavak od svega proživljenog trajao je dulje od godinu dana, dodatno opterećeno činjenicom da si nisam mogla osigurati kvalitetniju obranu i angažirati odvjetnika koji bi me zastupao u radnom sporu (neki od njih su bili klijenti HZZ-a kroz mjere aktivne politike zapošljavanja)”, kaže Mandica Skuljan žaleći se da je mjesecima primala i telefonske prijetnje.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr