MINISTAR BITI NEĆE

TRAŽE MU NAJPRIKLADNIJU FUNKCIJU: HDZ je Hasanbegoviću navodno ponudio visok položaj

I nakon jučerašnjeg, drugog po redu sastanka pregovaračkih timova HDZ-a i Mosta, čelnici dviju stranaka Andrej Plenković i Božo Petrov ponavljali su da se još nije razgovaralo o kadrovskim rješenjima.

No, piše Jutarnji list, poslije sastanka ipak je procurila vijest da je Zlatku Hasanbegoviću, koji osokoljen velikim brojem osvojenih preferencijalnih glasova ponovno želi biti ministar kulture, ponuđeno mjesto potpredsjednika Hrvatskog sabora.

NAZIRU SE OBRISI NOVE VLADE: Cure imena mogućih ministara, hoće li ovako izgledati Plenkovićev kabinet?

Ne sviđa im se njegovo soliranje

On je, pak, novinarima ponavljao da nije bio tema sastanka. “Jedina tema su pregovori s Mostom”, kazao je Hasanbegović dodajući da ne želi komentirati neslužbene informacije.

Jutarnji list piše, pozivajući se na tri izvora bliska vrhu stranke, kako Hasanbegović nije u kombinaciji za funkciju ministra kulture, ali da vodstvo HDZ-a razmišlja o tome da mu ponudi neko drugo dovoljno utjecajno mjesto koje ne bi bilo u izvršnoj vlasti. Time bi, računaju, primirili desnu struju unutar stranke.

“To mu je sjajna pozicija, prava govornica za njegovu politiku, a neće štetiti našim interesima”, kazao je izvor iz HDZ-a dodavši da se vrhu stranke ne sviđa Hasanbegovićevo soliranje, no poštuju ga zbog glasova koje je donio stranci.

‘PONAŠA SE KAO DA JE SAM DOBIO IZBORE’: Vrh HDZ-a gubi strpljenje s Hasanbegovićem

sabor

“Bori se za poziciju u novom odnosu snaga”

Isti izvor kaže za Hasanbegovića da nije ekscesan političar i da će se primiriti.

“Ovo je njegova borba za pozicioniranje u novom odnosu snaga u HDZ-u, vjerujem da će se sve riješiti nakon što on i predsjednik Plenković obave razgovor”, kazao je isti sugovornik.

S druge strane, oni bliski Hasanbegoviću u HDZ-u tvrde da stranci nanose štetu oni koji su protiv njega.

VRH HDZ-a BIJESAN NA HASANBEGOVIĆA: ‘Trebao bi malo povući ručnu. To se tako ne radi’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr