AFERA AGROKOR

TODORIĆEVI ODVJETNICI ULOŽILI ŽALBU NA ODLUKU O ISTRAŽNOM ZATVORU: ‘Da je htio, već je mogao utjecati na svjedoke’

Obrana Ivice Todorića traži od suda da mu ukine istražni zatvor. Odluku o istražnom zatvoru sud je donio kako Ivica Todorić ne bi pokušao utjecati na svjedoke, a nakon toga raspisani su europskih uhidbeni nalog i Interpolova tjeralica.

Odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković u žalbi apostrofiraju činjenicu da je cijela istraga utemeljena na revizijskom nalazu kojeg je naručila jedna strana u postupku, pritom očito misleći na reviziju koju je po nalogu izvanredne uprave u Agrokoru provela revizijska kuća PricewaterhouseCoopers.

Osim toga, tvrde kako svjedoci čije je ispitivanje predložilo tužiteljstvo ionako nisu ključni u ovoj istrazi, već sve treba provjeravati kroz relevantnu dokumentaciju.

U žalbi se podsjeća kako su izvidi po nalogu tužiteljstva u ovom postupku krenuli još prije šest mjeseci te se u tom periodu, da je postojala namjera od strane Ivice Todorića, moglo utjecati na svjedoke.

Obrana kao alternativu istražnom zatvoru predlaže eventualno određivanje mjera zabrane kontaktiranja sa svjedocima koju bi sud mogao izreći njihovom klijentu Ivici Todoriću.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr