STOP TERORU 'ŠATORAŠA' Prosvjedni marš u Zagrebu u 14 sati

Pokret Occupy Croatia poziva na prosvjedni marš naziva ‘Stop teroru ‘šatoraša” koji će održati danas na Trgu bana Josipa Jelačića s početkom u 14 sati.

Prosvjed je organiziran protiv domaće ultradesnice (manjeg dijela braniteljske populacije) koja, kako ističu u Pokretu, u strahu drži i politiku i institucije i iznad svega ljude ove zemlje.

Ispostavilo se da ekscesni nacionalizam i netolerancija prema drugima i drugačijima nisu samo prolazne slabosti nego postaju temeljne ‘vrijednosti’ društvene zajednice – trenutno se na očigled kompletne javnosti manifestiraju u Savskoj 66. Vlast prešutno dopušta širenje nacionalističke ‘ideologije’ i jednako je odgovorna za eventualne posljedice kao i oporba. Svim političkim strukturama ovakvi derneci odgovaraju – miču se iz fokusa pažnje javnosti bitni ekonomski problemi, piše u priopćenju Pokreta.

Politička i javna scena zemlje od samog početka ovog ‘derneka’ djeluje u skvrčenom strahu, panici od toga da ne naljuti domaću desnicu i dobije etiketu ‘lošeg Hrvata’. Ucjena ‘šatoraša’ je tolika da se rijetki ljudi usude i otvoreno progovoriti o tome na društvenim mrežama, a kamoli u stvarnosti. Oni koji se i usude progovoriti o tome dobivaju prijetnje, čak i smrću. U ovoj zemlji nije nikad bilo dobro nositi etiketu ‘izdajnika naše stvari’, smatraju u pokretu Occupy Croatia. Osim toga, dodaju, šator u Savskoj 66 je ilegalan od prvog dana “prosvjeda” – skup bez prijave koji traje već više od sto dana.

Pokret poseban poziv na prosvjed upućuje svim braniteljima koji ne podržavaju taj, kako smatraju ‘dernek’, prenosi HRT.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr