SIVO ZRAKOPLOVSTVO

SMJELA TVRDNJA VOJNOG PORTALA: U zračnim napadima u Siriji sudjeluju i hrvatski MiG-ovi?

Nakon propalog primirja u Siriji nastavljene su borbe, a s bojišta stižu vijesti da su ruske i sirijske zračne snage napale položaje Al-Nusre, a savezničke snage također iz zraka bombardirale vladine snage kod Deir Ez Zora.

Usto je iz zraka napadnut i humanitarni konvoj UN-a i Sirijskog crvenog polumjeseca na putu za Alep. Slobodna Dalmacija piše da ni UN ni SAD nisu decidirano optužili sirijske ili ruske snage, kao što je bio slučaj u ranijima sličnim napadima.

AMERIKANCI POBJESNILI NA RUSE ZBOG NOVOG KRVOPROLIĆA U SIRIJI: ‘Nema nikakve sumnje da su oni odgovorni!’

Zrakoplovi bez oznaka djeluju u Siriji

To potiče priču o tzv. ‘sivom zrakoplovstvu’ odnosno zrakoplovima bez oznaka koji se koriste za napade za koje se potom odgovornost prebacuje na protivničku stranu. To bi, piše Slobodna Dalmacija, mogle biti letjelice s neke od zračnih luka izvan domašaja Damaska koje istresu bombe na civile ili bolnice pa nestanu nakon čega krene višednevni medijski obračun.

Usred tog propagandnog rata nedavno su se našle i hrvatske zračne snage, odnosno još uvijek nerazjašnjena priča o spornom remontu hrvatskih MiG-ova u Ukrajini.

Portal Veteranstoday iznio je gotovo špijunsku priču o tome da su letjelice Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslane na remont u Ukrajinu dijelom prebačene u Siriju, na prostor pod kontrolom pobunjenika (koje podržava SAD) dok je Hrvatskoj vraćeno nekoliko neupotrebljivih MiG-ova sastavljenih od dijelova iz Jemena i Bugarske.

RUSI O NAMA: ‘Umjesto novih, Hrvati od Ukrajinaca dobili ‘LEGO Mig-ove’ koji ni ne lete’

Sprega CIA-e, hrvatskih tajnih službi i ruske mafije?

Potonja informacija u istrazi se čak pokazala točnom. Prema priči koju donosi spomenuti portal, inače poznat po širenju teorija urote, operacija je vođena preko luke Odese i Turske.

Ukratko, u priču je usmiješano nekoliko sastojaka: višegodišnja afera s obnovom hrvatskih MiG-ova, marionetska vlast u Ukrajini i činjenica da je na čelu lučkog grada Odese bivši predsjednik Gruzije Mihail Sakašvili, koji se smatra ‘igračem’ američkih tajnih službi.

Prema istoj priči, čiju je istinitost teško utvrditi, cijelu operaciju vodila je CIA u suradnji s dijelovima hrvatskih tajni službi te uz posredovanje ruske mafije.

VELIKI SKANDAL U MORH-U: Na MiG-ovima su ‘prekucani’ serijski brojevi, stariji su nego što se tvrdi!?

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr