Nikad više zajedno

SLAVKO LINIĆ: Milanović je neodgovoran i bahat neradnik

“U svom tom zlu to je jedina dobra stvar. Vidi se da se može naći zajednička rješenja i vidimo da nas nacionalni interesi ujedinjuju”, komentirao je bivši ministar financija Slavko Linić dogovor svih stranaka da Hrvatska izađe iz postupka arbitraže sa Slovenijom.

“Mala smo država i svakom je političaru teško. Mora se misliti na nacionalni ponos i proći će još puno vremena dok mi završimo razgovore, a i s druge strane su slični političari”, kazao je Slavko Linić u razgovoru za N1 Televiziju.

Ružna slika pravosuđa

Komentirao je i odluku Ustavnog suda po kojoj je ukinuta presuda protiv bivšeg premijera Ive Sanadera u slučajevima Hypo i INA-MOL: “O MOL-u ne mogu ništa dobro reći. Došli su kao strateški partner koji je trebao ulagati, a ništa nisu napravili osim što su uništili sve. To nije dobro i za mene MOL nije dobrodošao. Sanader je učinio štetu, a odluka pokazuje koliko je loše stanje u pravosuđu. Ustavni sud je ocjenjivao sudske postupke, a ne krivicu Sanaderu. To je ružna slika našeg pravosuđa, pa građani mogu biti samo razočarani’.

Bivši ministar financija i nekad jedan o ključnih ljudi u vladi Zorana Milanovića osvrnuo se rad na bivših kolega. Kazao je da je lijeva koalicija svašta najavljivala, a da strateških investicija nema.

“Prema tome, deficit i javni dug su rezultat toga što nema radnih mjesta. Neka kažu koliko su zaposlili ljudi”, kritičan je Linić.

Nije želio ocijeniti rad svog nasljednika Borisa Lalovca.

Izgledna pobjeda HDZ-a

Linić je u razgovoru za N1 Televiziju kazao da nije odučio hoće li na parlamentarne izbore: “Još uvijek je sve otvoreno. Sve ćemo vidjeti”.

Komentirao je nagađanja da SDP može pobijediti jedino ako se udruži s Josipovićem i ORaH-om.

“Problem je Milanović. On dijeli, a ne spaja. Misli da je najpametniji, a ja više nikada neću s Milanovićem. On je neodgovoran i bahat čovjek, a i neradnik je”.

Na pitanje znači li to da HDZ preuzima vlast, odgovorio je: “Bolji su u šest izbornih jedinica po anketama, a tu je i dijaspora. Po meni imaju velike izglede”.

N1Televizija/Danas.hr

Imaš komentar?Još iz rubrike

Povratak na Net.hr